Зашто опозиција не може да победи Вучића? (ВИДЕО)

Гостујући у емисији “Скенирање” у продукцији ХелмKаста, потпредседник новоформиране Странке слобода и правда Борко Стефановић, члан Савеза за Србију и саветник председника Демоксратске странке Србије Драган Маршићанин објашњавали су зашто српска опозиција не може да се уједини и не може ништа Вучићу.

борко стефановић
Драган Маршићанин, Борко Стефановић и водитељ Оливера Миливојчевић

Они су се сагласили да је у Србији потребна не само промена власти, него система. Маршићанин је казао да Демократска странка Србије не учествује у протесетима, јер су захтеви нејасни и јер део опозиције окупљен око Савеза за Србију “лута”. Он сматра да би требало да буду дефинисани јасни захтеви који ће пре свега да се сведу на изборне услове и слободу медија, али да о томе морају да преговарају политичке партије ,а не експестске групе.

Борко Стефановић је казао да су захтеви Савеза за Србију јасни и да је експертска група направљена , јер су “то озбиљни људи који имају кредибилитет”.

борко стефановић
Борко Стефановић

“ Власт је у Србији тешко смењива, али се мора мењати изборима. Други начин је револуција, али овде још нема те енергије за револуцију. За тако нешто мора да постоји конкретан повод- крађа избора или нешто слично. Још нема критичне масе за смену власти, а какав ће бити даљи ток протеста, видећемо. Демократска странка Србије не учествује у организацији протеста зато што сматрамо да ту има много шупљина”, рекао је Маршићанин.

борко стефановић
Драган Маршићаћнин

Стефановић је казао да је предност протеста опозиције то што се људи незадовољни сваке суботе окупљају, док Вучћ када би требало да понови протест својих присталица то не би могао.

“Хајде мајсторе , понови ти то следећи петак. Па наравно да не би могао. Једна од снага овог протеста који траје већ пет месеци је у тој упорности, у јединству, па и у стрпљењу. И само треба времена и стрпљења, да протести остану мирни и власт ће у једном тренутку морати да прихвати да разговара”, сматра Стефановић.

Аутор и водитељ емисије је Оливера Миливојчевић.