Синиша Мали: Србија међу првих десет економија Европе, више се не такмичимо са земљама у региону

0

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је Србија међу првих десет економија Европе и да се наша земља више не такмичи са земљама региона.

синиша мали
Политика коју воде Влада и председник Србије има за циљ останак младих у Србији: Синиша Мали

„Од негативног раста БДП, ми смо сада дошли до тога да је 2018. наша економија расла по стопи од 4,3 одсто, што је међу топ десет економија Европе. По стопи раста више се не поредимо и не такмичимо са земљама у региону, него са земљама у Европи“, навео је Мали.

Мали је омладини Српске напредне странке у Спортском центру Шумице одржао предавање на тему „Економски развој Србије“.

Предавање је било пропраћено одговарјућим графиконима и трајало је око сат времена, а после тога су уследила питања која су се углавном тицала економије и даљег развоја земље, али и тога како на све то утиче политика опозиције, пре свега Драгана Ђиласа.

Мали је током свог обраћања више пута указивао на идеје и заслуге председника Србије Александра Вучића, који је према његовим речима 2014. године решио да започне мере консолидације и тако заустави катастрофалне резултате претходне власти.

Као један од већих успеха такве политике првог човека државе Мали је издвојио изградњу нових фабрика и то што је стопа незапослености сада, како је навео, више него два пута мања него пре пет година и са око 25 одсто спустила се на око 12 процената.

„Оно што је важно за грађане Србије и оно што је 2014. била Вучићева идеја је отвање што већег броја фабрика и запошљавање људи. Није толико била важна висина просечне плате, јер људи немају посла“, навео је Мали.

Ипак, указао је и да је сада циљ и раст минималне и просечне зараде у Србији, како би растао и животни стандард грађана.

Мали је истакао и да политика коју воде Влада и председник Србије има за циљ останак младих у Србији.

Фонет

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.