Грохотом се смејао док је човек умирао: Ухапшен мушкарац који је снимао смрт Бањалучанина

М. С. из Тешња ухапшен је због непружања прве помоћи Миленку Пудару, деминеру из Бањалуке који је погинуо у тешкој саобраћајној несрећи код Мостара, пише Глас Српске.

ухапшен
Фото: Фејсбук Printscreen

М.С. из Тешња ухапшен је због непружања прве помоћи Миленку Пудару, деминеру из Бањалуке који је погинуо у тешкој саобраћајној несрећи код Мостара, пише Глас Српске.

Подсећања ради, несрећа се догодила у понедељак, а М. С. је снимао и коментарисао вожњу Пудара неколико тренутака пре судара. Снимак је постављен на друштвене мреже, где је изазвао гнев других корисника.

М. С. је током снимања говорио како је возач хјундаија вероватно пијан и смејао се његовој вожњи. На снимку се чује како говори: “Ено га оде под аутобус”, а потом се види да одмах после судара прилази смрсканом хјундаију и говори: “Овај више није жив”, преноси Српскаинфо.

ухапшен
Фото: Дневне вијести / Фејсбук Screenshot

Велики број корисника друштвених мрежа који су гледали снимак критиковао је понашање М. С.

“Момак који је Миленкову вожњу испратио снимањем и коментарисањем, није урадио ништа како би аблендовањем или звучним упозорењем скренуо пажњу возачу. Ова несрећа је показала потпуну деградацију нашег друштва, дотакли смо дно. Где је нестала љубав човека према човеку, где је нестало чојство”, написао је познаник погинулог Деан Савичић.

Миленко је из Бањалуке отишао у Херцеговину, тамо где је посла било највише, али и опасности. Тамо је провео последње године свог живота и скончао онако како је и живео, тихо.

У својој каријери је очистио од мина хиљаде хектара земљишта које је као обрадиво враћено многим породицама. Године свог живота провео је у шумама откопавајући мине и молећи Бога да и тај дан прође мирно и да тишину дана не прекине сабласна експлозија, а већ једном је сведочио погибији колеге на терену. У својој каријери спасао је хиљаде живота, а ми јуче нисмо успели један једини, његов – навео је у тужном опроштајном писму Савичић.

Хронограф