СКАНДАЛ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У БЕОГРАДУ – ГЛУМАЦ УДАРИО ШАМАР БАЛЕРИНИ, РЕАГОВАЛА ПОЛИЦИЈА? Танасије Узуновић: Пијана ми се унела у лице и опсовала, а ја сам је гурнуо

Наводно је Танасије Узуновић (77) ударио шамар Д.К. (31). Против глумца поднета прекршајна пријава због нарушавања јавног реда и мира, а балерина је одбила лекарску помоћ.

танасије узуновић

Незапамћен скандал догодио се у Народном позоришту у Београду, наводно је Танасије Узуновић (77) ударио шамар балерини Д.К. (31) после чега је реаговала полиција. Против познатог глумца поднета је прекршајна пријава у редовном поступку због нарушавања јавног реда и мира, а балерина је одбила лекарску помоћ.

Танасије Узуновић је, како преносе медији, рекао да није крив и да није ударио шамар балерини, иначе власници бифеа у Народном позоришту, где се десио инцидент, као и да није упознат са тиме да је против њега поднета прекршајна пријава.

– Дошао сам да одиграм представу „Пут у Дамаск“. 33 године сам био члан Југословенског драмског позоришта, од 2001. године сам члан Народног позоришта, тамо сам пензионисан, али и сада имам пар наслова. Била је страховита бука. Славили су запослење у Народном позоришту. Нисам могао на миру да попијем кафу пре представе. Већ је све кретало у један незамислим призор – рекао је Узуновић.

Како је истакао после представе је требало да сачека ћерку у бифеу Народног позоришта, а бука је и даље била незамислива, да није могло да се седи.

– Један господин ме је, такође, замолио да се видимо у клубу Народног позоришта, пре него што сам и знао шта се доле дешава. А из клуба се чула какофонија, било је незамисливо. Замолио сам га да попијемо пиће, али није желео ни да уђе унутра јер је била превелика бука – рекао је Узуновић.

Истакао је, да када је затражио од келнерице да се музика мало утиша, да му је она поручила да може да се жали искључиво газдарици.

– Тада је дошла та балерина, пијана, нагла ми се над уво и рекла: „Слушај, ја овде могу да радим шта хоћу. Ја плаћам Народном позоришту онолико колико ти никада у животу ниси зарадио“. Рекао сам јој да пази шта прича и да мене то не интересује, да је то њена ствар. На то је она рекла да може да ради шта хоће. Инсистирала је да је то кафић и да нема везе са Народним позориштем. Тада сам је одгурнуо, а она ми је показала прст и рекла да ће да ми је*е матер – рекао је Узуновић за Пинк.

танасије узуновић
Танасије Узуновић / Фото: РАС Србија

Нажалост, додаје Узуновић, нико од његових колега није био у клубу.

– После свега један од балетана ми је саопштио да је дошла полиција, коју сам ја мирно сачекао и испричао сам и њима све ово и истакао да је то незамисливо понашање, да је Народно позориште стуб културе који захтева одређено понашање када се пређе његов праг – рекао је Узуновић.

Како каже, свако би требало да зна кодексе позоришта, да улазе у један храм где би требало да знају како да се понашају, а од тога, како додаје, ништа није било.

Узуновић је још једном истакао да против њега није поднета пријава, али и додао, да, уколико су ипак поднели, а то ће како каже, проверити, да ће заправо он поднети пријаву.

– Ово може отићи у другом правцу и постараћу се да све добије свој прави ток – рекао је Узуновић, и додао да је ово наслеђена ситуација у овом позоришту која се не догађа први пут.

Новости