СКАНДАЛ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У БЕОГРАДУ – ГЛУМАЦ УДАРИО ШАМАР БАЛЕРИНИ, РЕАГОВАЛА ПОЛИЦИЈА? Танасије Узуновић: Пијана ми се унела у лице и опсовала, а ја сам је гурнуо

0

Наводно је Танасије Узуновић (77) ударио шамар Д.К. (31). Против глумца поднета прекршајна пријава због нарушавања јавног реда и мира, а балерина је одбила лекарску помоћ.

танасије узуновић

Незапамћен скандал догодио се у Народном позоришту у Београду, наводно је Танасије Узуновић (77) ударио шамар балерини Д.К. (31) после чега је реаговала полиција. Против познатог глумца поднета је прекршајна пријава у редовном поступку због нарушавања јавног реда и мира, а балерина је одбила лекарску помоћ.

Танасије Узуновић је, како преносе медији, рекао да није крив и да није ударио шамар балерини, иначе власници бифеа у Народном позоришту, где се десио инцидент, као и да није упознат са тиме да је против њега поднета прекршајна пријава.

– Дошао сам да одиграм представу „Пут у Дамаск“. 33 године сам био члан Југословенског драмског позоришта, од 2001. године сам члан Народног позоришта, тамо сам пензионисан, али и сада имам пар наслова. Била је страховита бука. Славили су запослење у Народном позоришту. Нисам могао на миру да попијем кафу пре представе. Већ је све кретало у један незамислим призор – рекао је Узуновић.

Како је истакао после представе је требало да сачека ћерку у бифеу Народног позоришта, а бука је и даље била незамислива, да није могло да се седи.

– Један господин ме је, такође, замолио да се видимо у клубу Народног позоришта, пре него што сам и знао шта се доле дешава. А из клуба се чула какофонија, било је незамисливо. Замолио сам га да попијемо пиће, али није желео ни да уђе унутра јер је била превелика бука – рекао је Узуновић.

Истакао је, да када је затражио од келнерице да се музика мало утиша, да му је она поручила да може да се жали искључиво газдарици.

– Тада је дошла та балерина, пијана, нагла ми се над уво и рекла: „Слушај, ја овде могу да радим шта хоћу. Ја плаћам Народном позоришту онолико колико ти никада у животу ниси зарадио“. Рекао сам јој да пази шта прича и да мене то не интересује, да је то њена ствар. На то је она рекла да може да ради шта хоће. Инсистирала је да је то кафић и да нема везе са Народним позориштем. Тада сам је одгурнуо, а она ми је показала прст и рекла да ће да ми је*е матер – рекао је Узуновић за Пинк.

танасије узуновић
Танасије Узуновић / Фото: РАС Србија

Нажалост, додаје Узуновић, нико од његових колега није био у клубу.

– После свега један од балетана ми је саопштио да је дошла полиција, коју сам ја мирно сачекао и испричао сам и њима све ово и истакао да је то незамисливо понашање, да је Народно позориште стуб културе који захтева одређено понашање када се пређе његов праг – рекао је Узуновић.

Како каже, свако би требало да зна кодексе позоришта, да улазе у један храм где би требало да знају како да се понашају, а од тога, како додаје, ништа није било.

Узуновић је још једном истакао да против њега није поднета пријава, али и додао, да, уколико су ипак поднели, а то ће како каже, проверити, да ће заправо он поднети пријаву.

– Ово може отићи у другом правцу и постараћу се да све добије свој прави ток – рекао је Узуновић, и додао да је ово наслеђена ситуација у овом позоришту која се не догађа први пут.

Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.