СТРАШАН НЕМАР МАЛТЕШКИХ ЛЕКАРА: Беба преминула у мајчиној утроби јер је отац Србин

На Малти занемарили породиљу због питања како ће платити трошкове. Девојчица преминула у утроби мајке Румунке.

девојчица преминула
Болница „Матер Деи“ на Малти

Беба српско-румунског брачног пара преминула је почетком овог месеца у болници „Матер Деи“ на Малти, а да није ни угледала свет!

Како преносе тамошњи медији, девојчица је умрла у утроби мајке, услед немара лекара, јер су они били забринути око наплате трошкова порођаја, будући да отац није са територије Европске уније, те су одуговлачили пријем породиље.

Због овог страшног догађаја, родитељи бебе, отац Србин и мајка Румунка, тужили су особље болнице. Како тврди овај брачни пар, трудноћа је протицала у најбољем могућем реду, све док жена није дошла у болницу почетком јуна како би девојчицу донела на свет.

– Лекари су више били забринути за плаћање болничких трошкова него за живот наше бебе, која је умрла у утроби – тврде родитељи за малтешке медије. – Недостатак професионалне разборитости, марљивости и бриге особља болнице и власти, директно или индиректно су одговорни за овај исход!

Мајка девојчице, као држављанка Европске уније, носилац је европске картице здравственог осигурања, којом стиче право на бесплатан медицински третман, или смањену накнаду у случају хитне помоћи у јавним болницама. Упркос томе, особље здравственог центра „Матер Деи“ потрошило је време решавајући „проблем“ како ће отац Србин платити трошкове порођаја у државној болници. Због тог немара и одуговлачења, ситуација се искомпликовала и беба је умрла.

Тужба

Родитељи бебе тужбу су поднели против генералног директора здравствених служби, главног владиног медицинског службеника, премијера, министра здравља, његовог сталног секретара, извршног директора у болници „Матер Деи“, директора службе за негу и главног тужиоца.

Затражено је да у року од 15 дана исплате родитељима одштету, уз задржавање права на даље правне радње.

Г.Н, Новости