Владимир Димитријевић : Циљ је да се укину државне школе – Образоваће се само деца богатих!(ВИДЕО)

0

Гост прве емисије „Све је то живот“, био је професор Владимир Димитријевић који је отворено говорио о проблемима школског система у Србији и намери Министарства просвете да све ђаке у Србији обележе бројем.

владимир димитријевић
наша деца више немају име и презиме него број: Владимир Димитријевић

Професор Димитријевић је истакао да држава од школа прави конц – логоре, а децу жигоше. „Нико не схвата озбиљно ту врло опасну најаву премијерке. Идеја је да наша деца више немају име и презиме него број. Да буду обележени као логораши, јер они ће заправо и бити таоци и заробљеници система који ће их пратити и укинути им сваку слободу мишљења и нормалног развоја. Тај систем нашу децу избацује на тржиште као робу“, рекао је Димитријевић.

Он је додао да је уништавање школског система почело још деведесетих и да је настављено после 5. октобра 2000. када су, како је рекао, „прављене идиотске радионице за професоре у време Гаше Kнежевића“. Kако је навео, после тог периода просветни радници су успели да колико – толико контролишу ствари, али доласком садашњег министра просвете све се отело контроли.

Владимир Димитријевић

„Садашњи министар просвете прихватио је све те реформе и кренуло се у потпуно разарање образовања. Главни циљ је да се укину државне школе, а да се направе елитне школе за управљачку класу. Зато уводе неке небитне предмете додатне, заглупљују децу, оптерећују их небитним стварима, само да их исцрпимо, да оно што је битно не могу да памте од умора“, рекао је Димитријевић. Он је навео да се све ради на заглупљивању деце како би се што лакше могла контролисати. „Оно што сваки родитељ мора да уради јесте да постави питање Министарству просвете – шта ви то радите с мојим дететом? Одакле вам право? То је оно што је свако од нас као родитељ дужан да уради, ако мислимо да сачувамо своју децу“, рекао је Димитријевић.

владимир димитријевић
Аутор и водитељ Оливера Миливојчевић у разговору са својим гостом

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

Погледајте емисију:

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.