ЗА РОБИЈУ! ЋУТАЛА И ШИРИЛА ЗАРАЗУ ПО БРАНИЧЕВСКОМ ОКРУГУ: Крила од лекара да је дошла из Аустрије и сејала корону!

Жена (44), која је пре две недеље допутовала у село Чешљева Бара у Великом Градишту, од лекара је крила да долази из зараженог подручја, а сада јој је регистрована корона. Прети јој до три године затвора.

чешљева бара
Фото: Илустрација

Жена (44) која је пре две недеље допутовала из Аустрије у село Чешљева Бара, иако је имала симптоме коронавируса, слободно се кретала по селу и Великом Градишту, а од лекара је крила да долази из зараженог подручја. Срећом, њу је у петак пријавила комшиница, после чега је неодговорна жена принудно хоспитализована и тестирана! Она је починила кривично дело за које је запрећено до три године затвора.

Код ње је потврђен коронавирус, а она је из Пожаревца пребачена на лечење у Београд. Како Курир незванично сазнаје, ова жена угрозила је целу општину Велико Градиште, с обзиром на то да је упркос симптомима посећивала пијацу, бувљак, приватну здравствену установу, али и Дом здравља Велико Градиште.

Није признала

– Она повремено иде да ради у Беч, у село код мајке се вратила пре неких 10-15 дана. У два-три наврата се јављала лекару, али је лагала лекаре говорећи да није била у угроженом подручју и тиме је све довела у опасност. Срамота је шта је урадила. Код мештана села, који су већином старији, завладао је страх после овога – казао је један мештанин и додао да је паника и у полицији јер је она у вези с једним полицајцем.

Драган Милић, председник општине Велико Градиште, рекао је за Курир да ова жена лекарима, иако су је питали да ли долази из иностранства, није то признала.

– Направила нам је велики проблем, чак седам радника нашег дома здравља је стављено у кућну изолацију, као и троје запослених из приватне здравствене ординације. То је крајња неодговорност и врло неозбиљан приступ, све би било другачије да је пријавила лекарима да је дошла из иностранства – навео је Милић.

Он је додао да је чак и мајка заражене поступила неодговорно јер се два дана после сазнања да јој је ћерка заражена слободно кретала по селу.

Фото: Приватна архива

– Чим сам добио ту информацију, обавестио сам Дом здравља, они Завод за јавно здравље, а они санитарну инспекторку да се донесе решење о самоизолацији. Она је јуче смештена у изолацију, као и њена сестра, односно тетка заражене жене. Организовали смо да им се доносе храна и лекови ако треба – казао је Милић.

Адвокат Небојша Милосављевић рекао је за Курир да је ширење заразних болести кривично дело.

Кривична одговорност

– То што је урадила подлеже кривичној одговорности, а казна затвора је до три године. Нема везе да ли живи у селу или граду, морала је испоштовати изолацију ако је дошла из иностранства. А тек је проблем што у селу углавном живе стари људи, који су и најугроженија група. Свакако је то понашање за казну.

Мина Бранковић, Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.