Уместо да открију ко ми је запалио кућу, они ми суде због истине! Дејан Павловић (ВИДЕО)

Председник Синдиката „Слога“ запослених у Министарству одбране и Војсци Србије Дејан Павловић гостујући у емисији „Скенирање“ у продукцији ХелмКаста казао је да „чека да се открије ко му је запалио кућу у Сурчину“, док је против њега покренут судски поступак због, како је наведено, између осталог – изношења „војне тајне о одливу кадрова из Војске Србије“.

дејан павловић
Дејан Павловић

„То је лажни поступак пред лажним судом. Тај поступак је измишљен, води се бућкуриш некаквих поступака против мене који је због економичности спојен у један поступак“, казао је Павловић.

На питање да ли је изнео војну тајну, како су то рекли неки посланици, али и министар Вулин који је казао да је одлив кадрова из војске војна тајна, Павловић је казао да се њему суди „за нешто што не постоји“.

„За мој случај није надлежан војни суд, него би исправно било да се формира војно-дисциплинска комисија. Међутим, пошто је свима њима исти претпостављени – и судија и тужилац, ту нема независности“, каже Павловић.

„Што се тиче војне тајне, она је постојала у време Тита и они који воле да се присећају Тита се тиме служе. Ми данас имамо Закон о одређивању степена тајности докумената и тај закон препознаје интерни документ, поверљив, строго поверљив документ и државну тајну. За сваки тај назив документа је прописано шта би изношење податка произвело као последицу за државу или институцију. Нисам изнео податак колико је војника напустило службу, само сам рекао да постоји одлив кадрова. Не знам зашто би то била војна тајна“, рекао је Павловић и додао да је изнео „чињеницу која се може доказати“: Он је додао да је тај суд пред којим му се суди „генерала Бандића осудио на годину дана забране напредовања, а председник другог синдиката је добио пред тим судом отказ за нешто што је рекао, а што се неком није свидело“.

Павловић је казао да се „у истрази око тога како је планула његова кућа није нигде одмакло“.

Он је додао да „ни после више од месец дана нема никаквих података о инциденту“.

Павловић је позвао врховног команданта Александра Вучића да промени министра одбране у новој влади.

„Позивам председника Србије и врховног команданта да добро размисли да ли би министар Вулин требало да остане министар војни. Он је имао „аферу тетка из Канаде“, одлив кадра из војске који је пратио његов рад, плата у војсци је испод законског основа, немамо топли оброк и регрес, ништа добро министар одбране није донео“; оценио је Павловић.

На питање да ли је необично да постоје синдикати у Војсци што раније није била пракса, Павловић је казао да је „законом из 2012. године дозвољено синдикално организовање у Војсци, с тим што војска за разлику од других синдиката нема право на штрајк“.

„Разлика је у томе што ми сада немамо обавезно служење војног рока, него смо ми запослени у војсци , професионални војници, радници који раде као радници у неком предузећу, а и самим законом је дозвољено синдикално организовање“, рекао је Павловић.

Цео интервју можете погледати нa Јутјуб каналу ХелмКаст.