Грчка од сутра затвара границе за држављане Србије

0

Грчка је донела ову одлуку због епидемиолошке ситуације у Србији и великог броја тестираних људи из Србије у Грчкој који су позитивни.

грчка
Фото: Дајко Војиновић, Танјуг / АП

Грчка од сутра ујутру у 6х затвара границе за држављане Србије, потврдио је за Н1 министар Расим Љајић.

Грчка је донела ову одлуку због епидемиолошке ситуације у Србији и великог броја тестираних људи из Србије у Грчкој који су позитивни.

Како Н1 сазнаје, туристима из Србије који се тренутно налазе у Грчкој биће омогућено да заврше своје аранжмане.

Амбасада Србије у Атини званично је обавештена да Грчка од сутра затвара границу за држављане Србије, потврђено је агенцији Бета у Министарству спољних послова Србије.

Обавештење о затварању границе је стигло амбасади Србије у Атини из кабинета грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса.

Директор асоцијације туристичких агенција (ЈУТА) Александар Сеничић рекао је да ће сви који су на летовању у Грчкој, моћи да остану до краја свог аранжмана.

„Неће их истерати напоље, нема проблема, оставиће их тамо да заврше и по распореду ће се враћати. Нема званичног саопштења од Грчке, информација је да затварају од шест сати. Они који уђу до шест, претпостављам, остаће, а остали који су већ тамо преко агенција, могу да заврше летовање, наравно, рекао је он. Они који су индивидуално отишли, доносиће самостално одлуке када да се врате. Не можете ништа добити од Грчке, недеља је, из неког разлога у нерадни дан недељом то раде. То је већ трећи пут да раде исто“, додао је Сеничић.

Проблем је за туристе који би требало да крену вечерас, али одлуке о томе ће доносити агенције, закључио је дирекор Јуте.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић претходно је потврдио за Нова.рс да је од поноћи могуће затварање грчке границе за држављане Србије.

„Још увек не могу са сигурношћу да кажем да ће нам Грци забранити улаз у земљу, али постоји шанса да се то догоди од поноћи. Истина је да разматрају да затворе границе, а одлуку ће донети у току дана, па ћемо вас обавестити“, рекао је Дачић, коментаришући најаве да ће држављанима Србије од поноћи бити онемогућен одлазак и на грчку обалу.

До сада је туристима из Србије за улаз у Грчку једини отворени правац био преко Бугарске, на прелазу Промахонас, након што је прелаз Евзони на граници са Северном Македонијом био отворен 1. јула само на неколико сати, до поднева.

Н1 / Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.