Задуживање Србије је забрињавајуће, увући ће нас у опасну спиралу враћања дуга (ВИДЕО)

Председник Александар Вучић неће моћи да задржи земљу у Прањанима, јер такав поклон јавном функционеру постаје јавна својина – рекао је адвокат Бранко Павловић, гостујући у емисији „Реч“ продукције Хелмкаст.

бранко павловић
Бранко Павловић

У вези са слањем фотографија за непоштовање ковид мера на Вибер број, он је открио могу ли се те фотографије послате на Вибер користити као доказ на суду. Шта је одговорио – погледајте на видео снимку.

Он се сложио са онима који сматрају да је Вашингтонски споразум изјава воље.

– САД ће посматрати веома озбиљно преузете обавезе. То што је потписано је штетно, али Вучић је изложио Србију великим притисцима да се то спроведе. У вези с премештањем амбасаде у Јерусалим, ми слабимо нашу позицију према државама које нам желе зло, јер оне ће да кажу: „Па ти сам не поштујеш резолуцију УН, а тражиш да ми поштујемо твоју“.

Павловић је казао да је одредба о годину дана мораторијума на лобирање о повлачењу признања – по први пут признање да Србија има то право и да ће то право поново имати после једне године.

Говорећи о томе да је ова власт дуплирала спољни дуг са 13 на 26 милијарди евра, са тенденцијом даљег раста, казао је да је то забрињавајуће.

– Србија троши око милијарду евра годишње само да врати камате, које су на историјском минимуму. Када се заврши период приближно нултих каматних стопа централних банака, и онда ћемо имати нова задуживања по неповољнијим стопама и то ће нас у вући у једну спиралу великог враћања.

– А оно у шта си инвестирао не даје ти прилику да из тих средстава враћаш кредите, и то је врло опасно – казао је Павловић.

Он је рекао да је још један проблем и то  што се корупцијом и пљачкањем троши много више новца него што се добија од кредита.

– Друго је што те послове ионако раде наше фирме као подизвођачи, то значи да нам кредити нису били ни потребни. Могли смо се задужити код НБС у динарима – тврди Павловић.

У уређеним друштвима, како је рекао, казна не служе за пуњење буџета, него да се одређено понашање исправи, док је код нас то обрнуто.

Како је рекао, порези на имовину су превисоки и неприхватљиви.

– Јер ако ја паре држим код себе, немам пореза. Ако за те паре купим стан, ти ми наплаћујеш сваке године порез. Зашто? Ви ми тако умањујете имовину – примећује Павловић.

Порези на имовину су превисоки и неприхватљиви

Како је рекао, продаја Комерцијалне банке је неоправдана и ризична објаснивши и зашто.

Народна банка још увек може да стопира продају – казао је.

Павловић је оценио као скандалозно како су људи из владе напали чланицу Савета за борбу против корупције Јелисавету Василић, а шта је рекао о Андреју Вучићу можете да погледате у емисији.

Он је рекао да је корупција сада „законита“, јер се сада ради директном погодбом и огроман број уговора је тајна.

Павловић је открио тајну како је постао на три месеца директор Агенције за приватизацију, ко га је позвао, и како је брзо „зглајзнуо“, а по први пут је открио и колико милиона евра је износила „непристојна понуда“ коју је тада добио да као директор намешта приватизације.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.