Слом светске економије, нову економску кризу само Кина неће осетити! (ВИДЕО)

Сви економски показатељи Европске уније су за похвалу. Ипак, на видику је крај Европе и Европске уније, сматра доктор економије и уредник сајта Макроекономија, Мирослав Здравковић.

мирослав здравковић
Мирослав Здравковић

Европа неће пропасти због економске кризе, сматра он, него ће доживети демографски крах. Заправо, Европска унија већ сада има мањак радне снаге, који Ангела Меркел покушава да попуни мигрантима из Африке и са Блиског истока. Досељеници ће у наредне две деценије, заједно са гастербајтерима који су ту досељавани од краја Другог светског рата, бити апсолутна већина у главним земљама ЕУ. То ће бити крај Европе какву познајемо. У сличној ситуацији је и Америка. Готово је извесно да ће земље које су последњих две стотине година мелтретирале, колонизовале и израбљивале две трећине света, сада дожеивети пораз. Нажалост, са „злим западом“ нестаће вероватно и Србија…

– Крв ће победити, каже Здравковић, који истиче да висока војна технологија, и индустрија неће имати никакво значење када популација оних који су их произвели постане лига стараца. Управљање технологијама и војскама ће у једном тренутку бити у рукама младих народа. Он је као пример навео Нигерију, која сад већ има 210 милиона становника, као и да се у тој држави годишње роди седам милиона деце. (То је више него што у Србији тренутно има становника) Здавковић каже и да ће на Српску економију велики утицај у наредном периоду имати турска држава. Турска економија расте, а прати је и демографски бум. То ће од те земље направити регионалног лидера, који ће као у време Османског царства имати утицај на животе држава на Балкану, којима су раније владали.

мирослав здравковић
У разговору с водитељем Вуком Станићем: Мирослав Здравковић

-То са Турском уопште није добро, каже Здравковић, који је на питање да ли ће бити репризе светске економске кризе из 2008/09. године одговорио да је криза у току.

Рекао је и да су земље зарад борбе против пандемије короне, намерно успориле своје економије. То ће имати снажне последице за многе земље. Здравковић каже да се ова криза неће осетити једино у Кини, која планира да инвестира 1000 милијарди у рурални развој, константно развија нове технологије и појачано ради на екологији, тврди Здравковић.

Прогнозе о томе шта ће бити са светском економијом, као и детаљну анализу тренутних, економских и демографских токова, др Мирослава Здравковића можете погледати у емисији „Тема К9“ на Јутјуб каналу ХелмKаст