Изашла из штампе „Горе, где припадамо“ – Нова књига Милице Цинцар-Поповић

Три приче које су сабране у овој књижици су моје верзије познатих легенди које су суштински формирале однос према постојању и систем вредности како мој, тако ваљда и других који су сазревали уз рокенрол – каже ауторка.

горе где припадамо

Нова књига прича Милице Цинцар-Поповић Горе, где припадамо управо је објављена у издању Удружења МедиаСфера.

– Три приче које су сабране у овој књижици моје су верзије познатих легенди које су суштински формирале однос према постојању и систем вредности како мој, тако ваљда и других који су сазревали уз рокенрол, и још многих других – пише ауторка у свом предговору. Написала сам их тако да буду по мери одраслог а не детета и тако да истакнем духовну поруку коју сам у њима чула. Ако су некад давно ове сторије допрле до вас да би вас повезле шареним возићем пуним слаткиша, у мојој верзији ћете се возити у вагон-ресторану Оријент експреса, уз чашу пенушавог вина. Бар се надам.

Све три приче рођене су у оквиру мојих већих литерарних захвата и у њима објављене, али овде су издвојене, свака за себе, са својом јасном поруком, да би гласно исказале моје „вјерују“. Ко зна, можда ће ми живот донети увиде који ће захтевати да им се придружи још нека легенда. Можда и неће. Ја то не знам, јер унапред се не може знати. За сада, путујте са мном довде докле стигох, увис, горе, ка месту где припдамо, уз Легенду о Светом гралу и витезовима Округлог стола, Причу о повратку блудног сина и Легенду о Психи и Еросу.

Књига Горе, где припадамо је заједнички пројекат добрих пријатељица и врхунских професионалаца – уреднице Гордане Јочић; ауторке илустрација, сликарке Снежане Пешић Ранчић; ауторке насловне фотографије, уметничког фотографа Марије Ћалић; ауторке унутрашњег дизајна и власнице штампарије 3Д+, Анке Срећковић.

Српска књижевница, приповедач (сторителер), преводилац, уредник.  До 2014. године објављивала је под именом Милица Крковић.

Одрасла је као јединица у великој породици интелектуалаца. Још као студент заинтересовала се за херметичку филозофију и ранохришћанску мисао, објављује текстове на српском и енглеском језику на ове теме, захављујући чему је постала први српски аутор чији је текст уврштен у каталог навеће херметичке библиотеке на свету Bibliotheca philosophica hermetica из Амстердама, под именом Милица Крковић.

горе где припадамо
Књига формата Б6 садржи 214 страна и штампана је на рециклираном папиру: Милица Цинцар-Поповић

Њен роман Мала књига о почетку преведен је на енглески и објављен у Њујорку 2009. године. Роман Како угристи вампира Милице Цинцар-Поповић (Метафизика, Београд, 2014) настао је управо из њеног проучавања херметизма и слободног зидарства.

Усменим приповедањем почела је да се бави 2010. године, најпре у тадашњем београдском кафеу-књижари „Еверест“, а потом, са књижевницом Зорицом Кубуровић, у књижари-кафеу „Делфи“. Године 2013, Милица је основала БГ сторителинг клуб „Реч и глас“ који води и организује заједно са књижевницом Тамаром Лујак. Колумниста је портала МедиаСфера.рс.