ПРВИ ИЗБОР ДОМАЋИХ И СТРАНИХ ГОСТИЈУ

Појава краткорочног издавања станова у Београду спорадично је започела почетком двехиљадитих, чак и пре настанка данас глобално познатих портала намењених овом бизнису.

нови апартмани

Тржиште краткорочног издавања апартмана у Београду бележи константан раст

Појава краткорочних издавања станова у Београду спорадично је започела почетком двехиљадитих, чак и пре настанка данас глобално познатих портала намењених овом бизнису. Наиме, тада су се, помало стидљиво, у рубрикама специјализованих интернет и штампаних издања огласа почели да појављују станови који су својим уређењем, локацијом и ценом били намењени том, потпуно новом, тржишту непокретности.

Како је време одмицало, вођени константним растом броја ноћења, али и популарним туристичким трендовима, тржиште „станова на дан“, како се у почетку колоквијално називало, бележило је константан раст.

Тако је град Београд и поред сталног повећања капацитета хотелског и хостелског смештаја упоредо добијао све више смештајних капацитета у облику престоничких станова претворених у апартманске јединице намењене краткорочном закупу.

У почетку је ова грана била у тзв. сивој фази, тачније, ова делатност није била прецизно обухваћена окриљем закона. У међувремену и те врло битне формалности су исправљене, па је богата понуда стандардизована и категоризована што је помогло, не само гостима, но и читавом овом динамичном тржишту. Упоредо са легислативом, изнајмљивање апартманског смештаја у Београду наставило је да бележи невероватне резултате, како по броју ноћења, тако и по понуди смештајних капацитета која је континуирано расла, а коју је реципрочно пратио и раст квалитета опремљености апартмана. Тако је већ почетком друге деценије 21. века постало потпуно нормално да
смештајни капацитети овог тржишног сегмента неретко поседују и потпуно функционалне СПА центре резервисане само за госте апартмана, а по цени која је умногоме нижа и не може се поредити са одласком у популарне СПА центре Београда.

нови апартмани

Апартмани у борби против пандемије

Ипак, туризам као привредна грана глобално је прошао кроз једну од највећих криза у историји, проузроковану пандемијом корона вируса, а која је ову привредну грану погодила веома јако. Забране кретања, немогућност путовања, затварања граница и градова, полицијски час учинили су бављење туризмом готово немогућим.

Ова криза се свакако осетила и на тржишту краткорочних издавања апартмана. Према речима људи са Нових апартмана, једног од водећих портала за краткорочно издавање апартмана у Београду, почетак пандемије заиста је био изазован. Међутим, брзо су постале јасно видљиве многе предности овог вида смештаја који је, показало се, постао имун чак и на корона вирус. Наиме, приступачна цена, али пре свега чињеница да је у питању боравак у објекту где нема других гостију, због чега је шанса за инфицирањем корона вирусом сведена на статистичку грешку и неупоредиво мања од боравка у било ком хотелу са 5 звездица, значајно су утицале на повратак гостију и пораст броја резервација. У време трајања ванредног стања апартмани су чак коришћени и као простори за самоизолацију у којима су боравили суграђани који су, или били заражени, или имали ризичне контакте због којих су, у жељи да спрече потенцијално ширење вируса, изнајмљивали апартманске јединице и тако на одговоран начин директно доприносили борби против КОВИД-19 пандемије. По речима Владимира Бозанића са портала Нови Апартмани једно овакво одговорно понашање није остало непримећено ни од стране власника апартмана који су својим суграђанима у самоизолацији нудили значајне попусте и тако такође давали својеврстан допринос овој захтевној борби.

нови апартмани

Апартмани данас

И поред чињенице да се пандемији корона вируса нажалост још увек не назире крај, живот се лагано вратио у нормалу. Ограничења су и даље ту, али су туристичка и пословна путовања у већини случајева поново у пуном замаху и наставило се тамо где се напрасно стало током 2020. године. Све то је произвело и повратак гостију и у престоничке апартмане који су, због својих специфичности и предности, постали још интересантнија опција за смештај у Београду.

“Квалитетне смештајне јединице лоциране на најпожељнијим локацијама, једноставна процедура резервације, као и цене смештаја које се у већини случајева крећу у распону од 30 до 100 евра по ноћењу које уз евидентне епидемиолошке бенефите и потпуну контролу приступа представљају идеалне разлоге које овај вид смештаја чине у данашње време врло пожељним”, каже Бозанић, агент портала Нови Апартмани.

Бозанић наводи да су А БЛОК , СТРОГИ ЦЕНТАР и ВРАЧАР локације у Београду које према подацима Нових апартмана бележе највеће интересовање, али није занемарив ни број ноћења у апартманима лоцираним и у другим деловима престонице.

Ипак, с обзиром на чињеницу да је портал Нових Апартмана временом постао препознатљив као база најлуксузније опремљених престоничких апартмана, Бозанић посебно истиче и смештаје који ће својим гостима оправдано пружити осећај да поседују читав СПА центар само за себе. Један од таквих апартмана свакако је и КРИСТАЛ СПА својеврсни драгуљ Врачара и место које ће задовољити све хедонистичке пориве, чак и најзахтевнијих гостију. У строгом центру Београда, у Чика Љубиној улици налази се апартман СПЕЈС, који је издвојен како због своје изванредне локације, тако и због своје невероватне пространости. Наиме, овај луксузни смештај простире се на фантастично опремљених 200 квадрата, а све то по цени једне уобичајене хотелске собе. На крају, представник Нових Апартмана издвојио је још један смештајни капацитет који по својој опремљености и структури не потпада под категорију луксузних апартмана, али зато представља идеалну опцију за све оне који у Београд долазе због својих пословних обавеза. У питању је апартман ЗЕТРА, веома симпатично и удобно опремљен смештај намењен бизнис корисницима који ће његову локацију и фантастичан дизајн сматрати врло практичним, док ће врло повољна цена драстично утицати на укупан трошак путовања.

Уколико планирате долазак у Београд, или вам је из било ког другог разлога потребан смештај, размислите о апартманском смештају, јер управо овај вид смештаја све чешће представља најквалитетније и најповољније решење. Погледајте понуду Нових Апартмана и одаберите неки од многобројних комфорних и луксузно опремљених станова.