Оскаровац Оливер Стоун тврди: Владимир Путин је имао рак

Стоунове речи о раку отварају могућност – ако су истините – да је у почетку победио рак, али да се он вратио током ове три године како није видео Путина

оливер стоун
Фото: SHOWTIME

Оскаровац Оливер Стоун изјавио је током гостовања у подкасту Лекса Фридмана да је Владимир Путин боловао је од рака, али да верује да га је и победио.

Амерички режисер којем је, без преседана, одобрен приступ лидеру Кремља у периоду од две године – што значи да га познаје боље од било ког западњака, изненадио је слушаоце када је потврдио да зна да је Путин боловао од рака. Његове речи долазе усред акутних спекулација да је лидер Кремља сада озбиљно болестан.

Стоун је посебно истакао да се са Путином није срео три године, а његови интервјуи са председником Русије били су између 2015. и 2017. године.

– Запамтите ово, господин Путин је имао овај рак и мислим да га је „слистио“. Али он је такође изолован због ковида – рекао је Стоун интервјуеру за подкаст Лексу Фридману.

У Русији су се појавиле сугестије да је Путинова дубока изолација од ковида настала због постојећег, али неутврђеног здравственог стања које га је учинило посебно рањивим.

Објашњавајући зашто је Путин можда погрешно проценио инвазију на Украјину, Стоун је спекулисао да је „можда изгубио контакт – са људима због изолације“. Није било јасно да ли Путин добија исправне обавештајне податке, признао је.

– Можда бисте помислили да није добро информисан о степену сарадње коју ће добити од етничких Руса у Украјини… То би био један од фактора, да није исправно проценио ситуацију. Такође би могло бити да је његова изолација од нормалних активности утицала на њега, јер више се није састајао са људима лицем у лице, него преко целог стола. Не знам, претпостављам.

оливер стоун
Фото: Profimedia/Alexei Druzhinin/Sputnik

Стоунове речи о раку отварају могућност – ако су истините – да је у почетку победио рак, али да се он вратио током ове три године како није видео Путина.

Телеграф