Ово су СИГУРНИ ЗНАЦИ да живимо туђ живот, а не свој – Ево КАКО ТО ПРОМЕНИТИ

„Ваше време је ограничено, зато га немојте трошити живећи нечији живот.“ −Стив Џобс

живот
Фото: Илустрација

Свако се рађа са својим врлинама и талентима, својом животном снагом. Али који је онда пут којим треба да идемо… Оно што је добро за једну особу можда неће бити добро за другу, и обрнуто. Ипак, чак и када немамо одговор, живот нам временом даје одређене путоказе и смернице, које само треба пажљиво да следимо. У наставку откријте неколико начина на које вас живот упозорава да сте на погрешном путу.

1. Постали сте –холик

Да ли превише радите, превише тренирате, превише једете…? Када се поремети животна равнотежа, све је усмерено ка вашој највећој слабости. Ако радите превише било чега, онда знате да сте „скренули са пута”. На тај начин заправо дајете приоритет ономе што „крије” ваше праве проблеме.

2. Све иде наопако

Када је све у реду, живот тече и све делује тако лако. Ипак, када „скренете са пута”, све иде наопако. Почиње да се компликује на свим нивоима, чак и на најмањим ситницама. На путу до посла вам телефон падне на под, добијете казну за погрешно паркирање, изгубите кључеве… Заборављате, губите ствари….

Ипак, можда вас на тај начин живот само подсећа да сте изгубили контакт са собом. Зато се зауставите и добро размислите о свом следећем кораку.

3. Често се разболевате

Наше здравље, као и физичко и ментално благостање, заправо су одраз наших мисли, нарочито оног што се дешава у нашој подсвести.

Стога, уколико сте често болесни, ваше тело покушава да вам каже да сте залутали и да је крајње време да обратите пажњу на своје мисли и осећања. Болест је заправо опомињући аларм и позив на хитне промене.

4. Често сте уплашени и забринути

Плашите се да одете – из везе, са тренутног радног места… Плашите се да направите следећи корак јер се плашите да никада нећете наћи своју сродну душу, јер се бојите да никада нећете бити тако успешни у свом новом послу… Укратко, бојите се неизвесности која долази са променом.

Тачно – да бисте били у стању да направите промену, потребно је да имате храбрости. Стога, када вам ваш унутрашњи глас каже да окренете нови лист, то је знак да нисте на свом путу и да је потребно да скупите храброст и у свој живот унесете промену која вам је неопходна.

живот
Фото: Илустрација

5. Плашите се изласка из зоне комфора

Зона комфора, иако не звучи тако, није увек пријатно место. Све вам је ушушкано и познато, те не желите да искорачите из те удобности. Ипак, таквим начином живота ускраћујете себи многе шансе и сјајне прилике, што често значи да не користите свој пун потенцијал.

Ваша зона комфора може бити посао који плаћа рачуне како бисте могли да живите живот који суштински мрзите. Или можда веза која нема циљ, али која вам даје осећај сигурности. То може бити и физички простор, на пример ваш родни град, који не напуштате јер су вам ту породица и пријатељи, иако то значи да никада нећете остварити своје жеље.

Ако вам никада није непријатно, онда то није добар знак – живот је путовање а не одредиште!

6. Плашите се да отпустите и опростите

Отпуштање је вероватно најтежи део и често разлог зашто не идемо напред. Прошлост нам пружа изговоре за неуспех, тако да увек имамо снажан подстицај да се држимо ње. То такође може значити да ћете морати некоме да опростите да бисте наставили даље. Можда некоме ко то не заслужује, али то треба да урадите првенствено због себе, не због те друге особе.

живот
Фото: Илустрација

Како поново пронаћи пут ако се изгубите?

Најважнија ствар коју треба да урадите јесте да… слушате себе. Следите свој осећај и унутрашњи глас који ће вам рећи шта и како треба да чините. И не обазирите се на мишљење других – то је ваш живот и ви треба да га живите онако како ви то желите. Срећно!

Активни Си

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.