Дечак из Крагујевца једно је од 100 деце у свету са необичном косом

Објављивање приче о малој Лејли из Енглеске, која је једно од само 100 познате деце са „синдромом неконтролисане косе“, довело је до изненађујућег открића да таквог дечака имамо и у Србији. У питању је Лав из Крагујевца, којег краси необична плава „грива“.

синдром неконтролисане косе
Фото: Н1

Лав има 22 месеца и косу која одговара његовом имену.

Његов отац Филип је рекао за портал Н1 да су више пажње на косу свог детета почели да обраћају због коментара људи на улици. Додаје да су сада сви одушевљени дечаковом појавом и желе да га упознају.

Као и Лејла из Енглеске, и Лав има „синдром неконтролсане косе“ која расте на горе и опире се чешљању. Говорећи о томе како се оваква коса негује, Филип каже да нема много посла око одржавања јер чешаљ не користе, а све што им је потребно је шампон са кератином.

Породица малог Лава је о овом ретком синдрому учила и информисала се преко интернета, јер су педијатри као и Лавови родитељи први пут видели такву косу.

„Синдром неконтролисане косе“ се развија док је дете мало, често између најранијег детињства и треће године. То је стање које карактерише сува, чупава коса која се не може рашчешљати.

Деца која га имају обично имају светлу косу. Стање се углавном побољшава како време пролази, тако да би до адолесценције дететова коса требало да почне расте на доле.

синдром неконтролисане косе
Фото: Н1

Неда Вуловић Обрадовић, Н1