Милетић: Све манифестације Европрајда у Београду биће одржане, укључујући шетњу 17. септембра где очекујемо 15.000 учесника.

Уколико се наредних дана донесе решење о забрани, свакако ћемо се окупити у великом броју.

европрајд
Горан Милетић

Активиста ЛГБТ+ заједнице Горан Милетић изјавио је да ће „Европрајд 2022“ сигурно бити одржан у Београду и да се очекује око 15.000 учесника.

Милетић је агенцији Бета казао да ће бити одржане све манифестације које су већ испланиране за период од 12. до 18. септембра.

„Од манифестација на отвореном простору, шетња ће бити одржана 17. септембра, а два концерта на Калемегдану 16. и 17. септембра“, рекао је Милетић, који је један од организатора Европрајда.

Додао је да тренутно не постоји никаква забрана од стране државе, али да је могуће да власт донесе решење о забрани шетње и да опструише одржавање концерата.

„Не очекујем да ће полиција забранити скупове на отвореном јер за то не постоје законски разлози. Ми смо полицији пријавили шетњу. Уколико се наредних дана ипак донесе решење о забрани, ми ћемо се жалити МУП-у и Управном суду. Грађани су веома разочарани због најаве забране одржавања Европрајда и свакако ће се окупити у великом броју“, истакао је Милетић.

Нагласио да, без обзира на изјаве председника Србије Александра Вучића о Европрајду, нико од високих гостију из иностранства није отказао долазак у Београд и да се сваки дан најављују нови гости који сада хоће да дођу на Европрајд из солидарности.

„Однос власти према Европрајду испровоцирао је велики број људи и сада очекујемо да ће манифестацији присуствовати већи број учесника него што је било планирано. На дан шетње очекујемо око 15.000 људи“, казао је Милетић.

Он је демантовао наводе с друштвених мрежа да ће учесници Европрајда обилазити манастире и школе.

„Организатори Европрајда су свесни да ситуација у земљи није најсјајнија, да постоје напетости, али да то не може бити оправдани разлог за евентуалну забрану Параде поноса. Очекујемо да ћемо наредних дана разговарати с врхом власти и да ћемо се договорити како да манифестација протекне у најбољем реду“, закључио је Горан Милетић.

Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.