Џо Бајден направио нови гаф – упитао преминулу чланицу Конгреса: Џеки, где си?

Амерички председник Џо Бајден је током свог говора у Белој кући упитао где се налази конгресмен Џеки Валорски, тражећи је погледом. Реч је о жени која је погинула прошлог месеца у саобраћајној несрећи, због чега су новинари засули питањима секретара за медије Карин Жан Пјер.

џо бајден
Фото: Керолин Кастер, АП

Џо Бајден је говорио на Конференцији о глади, исхрани и здрављу у Белој кући. Његова администрација је, наиме, обећала да ће уложити осам милијарди долара како би сузбила глад и друге болести повезане са исхраном до 2030. године.

Као што и иначе ради, захваљивао је законодавцима који су радили на том питању, поменувши и преминулу чланицу Конгреса из редова републиканаца Џеки Валорски. Она и двоје њених сарадника страдали су у саобраћајној несрећи 3. августа ове године. Бајден је тада изразио саучешће њеној породици.

„Желим да захвалим свима вама који се овде налазите, укључујући и изабране представнике из друге странке попут сенатора Брауна, сенатора Букера, представницу Џеки, да ли си овде? Где је Џеки? Мислио сам да ће она бити овде да помогне да ово постане реалност“, рекао је Бајден.

Еј-Би-Си наводи да је Бајден можда на средини реченице схватио шта говори и да је зато додао „мислио сам да ће бити овде“.

Због овог гафа секретар за медије Беле куће Карин Жан-Пјер била је засута питањима.

„Шта се догодило данас, председник је изгледао као да по соби тражи некога, чланицу Конгреса која је преминула прошлог месеца. Изгледало је као да мисли да је она ту?“, упитала је новинарка ове телевизијске мреже.

Жан-Пјер је одговорила да је Џеки Валорски била Бајдену на уму зато што ће чланови њене породице бити присутни на догађају којим ће се свечано обележити потписивање закона у чијој изради је и она учествовала.

„Али он је рекао Џеки, да ли си ту, где је Џеки?“, поново је упитала новинарка.

„Потпуно вас разумем. Управо сам вам објаснила, била му је на уму“, рекла је прес секретар Беле куће.

До овог гафа дошло је у тренутку када републиканци доводе у питање ментално здравље председника.

ABC NEWS / РТС

Језичке грешке РТС-а исправио: Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.