Хрвати КНЕЗА ВИШЕСЛАВА уметнули у своју „тисућљетну повијест“

Док се српски историчари баве својим проблемима хрватски „повијесничар“ из Задра др Анте Углешић решава мистерије „повијесне збиљности“ и познате Вишеслављеве крстионице.

кнез вишеслав
Фото: Слободна Далмација (слободна од истине)

Он, мртав озбиљан, тврди: „Успостава Нинске бискупије започела је у вријеме кнеза Домагоја (864 – 876), а довршена за владавине кнеза Бранимира (879 – 892). Кнез Вишеслав би темељем свих тих околности требао бити један од Домагојевих насљедника, синова који су владали између Домагоја и Здеслава, дакле од 876. до 878. године, а спомињу се без навођења имена код млетачког љетописца Ивана Ђакона.“

кнез вишеслав
Фото: Слободна Далмација (слободна од истине)

Презвитер Иван, наручилац епиграфског текста а и кнез Вишеслав и његова крстионица, тако добише своје место између многих митоманских личности комшијске историје. Сутра ће о томе озбиљно причати и писати на научним светским скуповима, па ви Срби докажите да је ту реч о једино постојећем српском кнезу Вишеславу из тога доба и његовој крстионици однетој као плен у Млетке из Боке Которске. Тако то ради озбиљна кухиња у нашем комшилуку.

Што се тиче улоге дичног бискупа геноцида Степинца у њеном преношењу у НДХ, текст је срцепарајући. Усташе стоје око циборијума на прослави, а он каже Италијанима:0″Што да тај циборијум стоји у прашини и живици, дајте га нама да нам буде камен темељац фалсификата“… Старе су то варалице, а историјска истина је ту небитна.

кнез вишеслав
Фото: Слободна Далмација (од истине)

ФБ Петровград.орг