„ВИДЕЛО СЕ ИЗ АВИОНА“ Славица (19) је на улици нашла огромну своту новца и однела кући: Када је полиција покуцала на врата, мајка пропала у земљу од стида

Деветнаестогодишња девојка Славица из Подравине у Хрватској, пронашла је на улици на десетине фалсификованих новчаница у износу од 100 и 200 куна. Не обраћајући пажњу да ли је новац лажан, она је куповала ствари у продавници, враћала дугове али и позајмљивала породици.

фалсификоване новчанице
Фото: Илустрација

Иако се током истраге бранила да није знала да су лажне, осуђена је на условну казну затвора. Према пресуди, део новца дала је мајци, сестри и тетки, а део је задржала за себе и потрошила. Открила је како је новчанице видела код дворишне ограде у Питомачи, па је о свему обавестила тетка Марију која је отишла да покупи новац.

Плаћала дуг за јаја

Нађен новац поделила је са тетком, где је свакој припало око 1.200 лажних куна. Славичина мајка Мира признала је како је од ћерке добила новчаницу од 100 куна којом је „Дариу платила дуг за јаја“, пише даница.хр.

Сестра Матеја новчаницом од 100 куна покушала је да купи робу у локалној радњи али је продавачица на време препознала да је реч о лажном новцу.

Тетка Марија је потврдила причу своје рођаке. Каже како је отишла по бачени новац уз ограду куће у Питомачи. Потом га је поделила са Славицом, али Маријина сестра Божица одмах је уочила да је реч о лажном новцу и рекла им да га униште.

фалсификоване новчанице
Фото: Shutterstock

Из авиона се видело

Њена сестра Божица упозорила је како се „из авиона“ могло видети да су новчанице лажне.

Истрагом се открило како је радња из Питомаче оштећена је за 271 куну, Дарио који је продавао јаја за 160 куна, а Јадранка од које су купили одећу за 200 куна. Износ штете већи је од примљених лажних новчаница јер су им продавци враћали кусуре од 71 и 60 куна.

Гордана Вуксановић, Блиц / Даница.хр