Сведочење ПАПАГАЈА о убиству послало двојицу оптужених на доживотну робију

Два мушкарца у Индији осуђени су на доживотну робију због убиства, у доброј мери захваљујући „сведочењу“ папагаја, који се у тренутку злочина налазио у кући.

папагај
Сведочење папагаја послало убице на доживотну робију / Фото: Indiatoday

Аша Шарма и Рони Масеј осуђени су на доживотни затвор, плус на новчану казну од 72.000 рупија (874 долара), пошто је Аша признао да је убио своју тетку Нилам Шарму, уз саучесништво свог пријатеља, пише Индија тудеј.

Њих двојица су, у фебруару 2014. године, ушли у кућу жртве у време када су њен супруг Виџај и деца били одсутни, изболи је 14 пута, а чак девет пута су уболи њеног пса.

Главни разлог злочина био је пљачка, пошто је Аша знао где у кући стоје новац и накит, јер је тамо често боравио. После убиства, полиција није нашла никакве трагове, али јој је помогао папагај.

Птица је одмах после убиства престала да једе, пије и говори, због чега је жртвин супруг Виџај помислио да је папагај можда био сведок злочина.

Виџај је, затим, почео да пред њим изговара имена особа за које је сумњао да би могле починити убиство, да би папагај жестоко одреаговао на Ашино име и почео да вришти „Аша! Аша!“

Виџај Шарма је тада затражио од полиције да испита Ашуа, који је на крају признао да је, заједно са Масејем, убио Нилам.

Током суђења, папагај је био поменут, али то „сведочење“ ипак није прихваћено као доказ за суд, због законских ограничења, пренео је Танјуг. Папагај није доживео пресуду, јер је угинуо пола године после Нилам.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.