Ана Брнабић и регионални директор компаније Фајзер Мохамед Хамам потписали Меморандум о изградњи БИО4 Кампуса

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић потписала је меморандум са Фајзером о изградњи БИО4 Кампуса.

фајзер

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и регионални директор компаније „Фајзер“ Мохамед Хамам потписали су данас Меморандум о разумевању, као потврду партнерства у оквиру развоја биомедицине и биотехнологије у Србији, изградњом БИО4 Кампуса.

Премијерка је нагласила да је сарадња са компанијом „Фајзер“ и потписивање Меморандума у складу са приоритетом Владе Србије да улаже у науку, иновације и употребу савремених технологија, међу којима посебно место заузимају биотехнологија и вештачка интелигенција, саопштио је владин Биро за сарадњу с медијима.

Важност ових технологија се посебно огледа кроз изградњу једног од приоритетних пројеката у мандату ове владе, а то је БИО4 Кампус.

Како је Брнабићева навела, овај документ омогућава простор за даље повећање конкурентности наше привреде, са фокусом на ангажовање „Фајзера“ на повећању броја клиничких студија, образовању, промоцији, размени знања и сарадњи са нашим институтима и факултетима у области истраживања и развоја.

Председница Владе је нагласила да ће БИО4 Кампус окупити високо образовање, науку, приватни сектор, старт-ап компаније, инвеститоре и све друге релевантне чиниоце, како би Србија постала међународно препозната у области биоекономије као новог генератора привредног раста наше земље у будућности.

Регионални директор „Фајзера“ Мохамед Хамам рекао је да је та компанија „из дана у дан незаустављива у потрази за иновативним открићима која мењају животе пацијената, посвећена проналажењу решења како би стигла до сваког од њих, ослањајући се на науку која увек побеђује“.

Он је изразио задовољство што ће ту мисију наставити кроз блиску сарадњу са државом Србијом.

Састанку су присуствовали и министарка за науку, технолошки развој и иновације Јелена Беговић и регионални тим компаније „Фајзер“, додаје се у саопштењу.

Б92