ВЕРОВАЛИ СУ ДА ЈЕ „ЖИВИ МРТВАЦ“ И ДА ЋЕ ИМ ПИТИ КРВ У Пољској откривени посмртни остаци детета окованог за гроб

Археолози у Пољској открили су посмртне остатке детета из 17. века окованог за гроб како не би устао из мртвих. Ово откриће у светлу Ноћи вештица, говори о веровањима у вампире и остала натприродна створења.

живи мртвац
Фото: MICROGEN IMAGES / SCIENCEPHOTO / PROFIMEDIA

Кости шестогодишњег или седмогодишњег детета су најновији проналазак на гробљу у селу Пиен, на северу Пољске, које датирају из времена када су људи веровали у духове, зомбије и остала натприродна бића, која су данас лик за маске, преноси Н1.

– Ово је гробље за одбачене људе, који су после смрти изазивали страх код осталих људи, а вероватно и за време живота… за које се сумњало да су у контакту са нечистим силама, људи који су се на неки начин другачије понашали – рекао је Дариус Полински који на Универзитету Никола Коперник у Торуну изучава средњовековне погребне праксе.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ У ПОЉСКОЈ: Пронађен костур богаташице, на њој нађени ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ! ПОГЛЕДАЈТЕ (ВИДЕО)

Људи се плашили да ће им „нечастиви“ пити крв

Дете је сахрањено лицем према земљи са гвозденим катанцем изнад левог стопала, највероватније како би било спречено да устане и напусти гроб да би се хранио живима, објашњава Полински. Истиче да су се људи плашили да ће им „нечастиви“ пити крв или их гристи.

Археолози су пронашли и друге методе које су коришћене против „живих мртваца“.

– Пронашли смо велики број гробова са камењем постављеним на различите делове тела, на грло, лакат или врат, а све као заштиту од покојника – рекао је Полински.

Побједа