24 СЕДАМ: Обрт у ОШ “Јован Дучић”! Наставница лажирала напад мајке ђака, циљ био освета за пријаву!

Наставница Сабрина Курајица инсценирала је напад јер је хтела да се освети мајци ученика која ју је пријавила школском психологу, тврди портал 24 Седам

ош јован дучић
Фото: Илустрација

Стравична истина испливала је о јучерашњем инциденту у новобеоградској школи „Јован Дучић“ где је наставница биологије Сабрина Курајица пријавила А. Р. (32), мајку једног од ђака, да ју је брутално напала и тешко повредила. Из истраге су се сада појавили детаљи, па уз наставницу не може да стоји епитет – жртва.

Наставница је месецима брижљиво припремала осветнички план, ком је кулминирао инцидент око закључивања оцене.

– Сабрина већ дуже време сина А. Р. терорише и малтретира. Користи софистициране начине и труди се да дечака што више понизи и то пред целим одељењем – наводи саговорник портала 24седам из „Јована Дучића“.

У склопу тортуре, детету чак није дозвољавала да иде у тоалет, иако је добро упућена да има проблема са бешиком.

И колеге је избегавају:Сабрина Курајица није баш омиљена међу колегама у ОШ „Јован Дучић“. Већина запослених у овом колективу, како објашњавају за портал 24седам, избегава да сарађује са њом јер је „тешка особа“.

– Није му дозвољавала да иде у ВЦ, а дете ју је молило и преклињало. Само га је безобразно одбијала и враћала у клупу. Несрећно дете се зато унередило насред њеног часа. И то пред пуним разредом! Наравно да је то оставило последице на дечака – детаљно описује наш саговорник.

Немајући куд, мајка А. Р. је управо због овога пријављивала наставницу школском психологу. Тада креће нови круг пакла за основца.

– Биологичарка је само размишљала како да се освети А. Р. Циљ јој је био да намами мајку дечака у замку како би се пријава психологу бацила у други план. Зато је дечаку и закључила двојку јер је желела да А. Р. лично дође у кабинет биологије – наглашавају у основној школи.

Тако је и било. Дечак је из биологије у дневнику имао уписане оцене: 2, 3, 3 и 4. Али, Сабрина му је закључила два! Мајка, због уплаканог детета, које иначе има све петице из осталих предмета, поново долази у школу. Билогичарка је то и чекала.

– Ааааа! Коначно си стигла – кисело се насмејала када је на вратима учионице угледала А. Р.

ош јован дучић
Фото: Youtube printscreen

Упитана од стране мајке због чега је детету закључена двојка, јер има и веће оцене из њеног предмета, Сабрина је дрско одговорила:

– Двојка је мој субјективни осећај о знању детета. Он, по мени, зна за два.

Двоје деце само код куће: Једино што је Сабина Курајица постигла јесте што је А. Р. (32) одвојила од деце. Мајка је због целе медијске хајке коју је произвела наставница задржана у полицијском притвору, а њена деца од пет и 11 година су сама код куће.

Оно што је истина, јесте да није било физичког напада, као што нема ни тешких телесних повреда! На овакве одговоре и подсмех дечакова мајка се суздржавала. Није било удараца, чупања за косу, лупања главе… Истрага, тачније патрола полиције са Новог Београда, утврдила је да је било само међусобно гуркање. Нигде драме која је бомбастично одјекнула у медијима. Али, осветница под плаштом наставнице наставила је даље са спровођењем пакленог плана. Одмах је дограбила телефон и позвала полицију.

– Дошла су двојица полицајаца и утврдили да нема основа да се мајка приводи, нити да Сабрини Курајици треба медицинска помоћ и евентуално збрињавање. То је, на крају, и потписано од свих актера инцидента у учионици – препричавају очевици „драме“ у основној школи, а преноси 24 Седам.

После сат времена, међутим, у „Јован Дучић“ је дошао школски полицајац. Мимо колега који су већ одрадили записник, наговара наставницу да иде у Земунску болницу, али ни тамо јој лекари нису констатовали повреде. Када је план биологичарке дефинитивно пропао, инсценирала је повреде, сама је купила крагну у апотеци и фотографисала се како би узбуркала медије својом једностраном причом, не би ли мајка дечака била приведена, а она испала жртва, закључује 24 Седам.

ош јован дучић
Мајка А. Р. / Фото: Фејсбук screenshot

Саопштење МУП-а

МУП се огласио следећим саопштењем:

„Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, ПС Нови Београд, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су А. Р. (32) због постојања основа сумње да је извршила кривична дела злостављање и мучење и угрожавање сигурности.

Она је, како се сумња, јуче у учионици Основне школе „Јован Дучић“ у Новом Београду, незадовољна закључном оценом свог детета, вербално и физички напала наставницу ове школе.

Наставници су у КБЦ Земун констатоване вишеструке лаке телесне повреде.

А. Р. одређено је задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.“

Остаје да се види шта је од свега објављеног од јуче у медијима – права истина.

24 Седам