СТРАВИЧНО: Ученици основне школе у Завлаци покушали да отрују другарицу

Четворица ученика осмог разреда основне школе у селу Завлаци, у општини Крупањ, покушали су 3. марта ове године да отрују девојчицу из свог оделења. Како тврди Милан Пантелић, отац малолетне девојчице, ученици су тога дана отишли у ветеринарску станицу у Завлаци и купили препарат Веленизол, који се користи за избацивање паразита код крупне стоке.

завлака у општини крупањ
Фото: mapio.net

Они су девојчици у флашицу воде од пола литра, сипали препарат који се разблажује у 50 литара воде и користи за стоку тежине око 1000 килограма. Ученица је, потом, отпила гутљај из флашице, али је срећом осетила да је вода чудног укуса и испљунула је. Случај је пријавила разредној старешини, којој су ученици рекли да су у флашицу сипали само креду, на чему се све завршило.

Неколико дана после овог догађаја, чистачица је у сливнику, у школском тоалету, пронашла кесицу Веленизола и пријавила директору. Њему је ово било сумњиво, па је позвао ученике, који су после пола сата испитивања признали да су поменутог јутра отишли код ветеринара, купили отров и сипали га девојчици у флашицу са водом, а да ју је један од њих чак и наговарао да пије из флашице.

Родитељи су за овај случај сазнали тек после шест дана, када су позвани у школу. Отац малолетне ученице каже да су случај одмах пријавили полицији у Завлаци, а директор их је уверавао да ће дати све од себе да ученици буду кажњени и премештени у другу школу. Девојчица је у међувремену дала изјаве полицији и социјалним радницима. Дана 27. марта текуће године, у 13 часова, одржана је седница наставничког већа, на којој је изгласано да се ученици, који су покушали да убију школску другарицу задрже у школи, а да им једина казна буде смањена оцена из владања. На седници је 12 наставника гласало да ученици остану у школи, док је 11 било за то да се пребаце у другу. Директор је тада рекао да не може ништа да учини, а разредна тврди да ово није било опасно, јер јој је један дечак рекао да је прво он пробао воду, па тек онда дао ученици.

Родитељи су се консултовали са једним ветеринаром, који им је рекао да би њихова ћерка доживела тешко тровање да је којим случајем прогутала гутљај воде. Прво би дошло до јаког грчења црева и желуца, а затим и до саме смрти.

Милан и Сандра Пантелић љути су што нико од родитеља ученика који су покушали да убију њихову ћерку, није назвао да пита како је она. Отац једног од њих је чак рекао „да је добро што је његов син рекао девојчици да попије воду, јер да није, она би вероватно попила“.

Немоћни родитељи решили су да дигну свој глас, па су снимили видео, како би показали целој Србији још један драстичан пример заштите насилника од стране школе и државног система:

Напомена:

Редакција Хронографа не одговара за тачност информација из ове вести. Информације из ње, пренете су са приложеног видео снимка Милана и Сандре Пантелић, постављеног на друштвеној мрежи Јутјуб.

Приредила редакција Хронографа