МИЛОШ КОВИЋ: Стани Вучићу, није Косово твоје па да га ти решаваш (ВИДЕО)

О томе какве све последице носи борба против велеиздајнничког режима, како спречити одрицање Србије од Косова и Метохије, зашто се српска историографија продаје за евре и доларе, те како у Србији помирити идеолошке крајности, у новој РасПравди говорио је професор историје Милош Ковић.

милош ковић
Проф. Милош Ковић/Фото: Youtube printscreen

Ковић је упозорио да су сви велики медији под контролом режима или западних компанија које цензуришу чак и саопштења СПЦ на тему Косова и Метохије.

Он се успротивио намери Александра Вучића да направи коначни договор са Шиптарима око Косова јер он у овом тренутку не може бити позитиван за Србију. Као и већина грађана Србије, и Ковић подржава идеју замрзавања конфликта.

– Дошли смо у ситуацију да држава која је наша више није наша и ради против нас – рекао је Ковић.

Ковић је коментарисао нападе режимских медија и самог Александра Вучића на потписнике Апела за Косово и Метохију, митрополита Амфилохија али и друге иницијативе које се противе признању незавности јужне српске покрајине.

Koментаришући резултате анкета по којима се већина Срба противи признању незавности Косова и залаже за оружану одбрану ако Срби у покрајини буду угрожени, Ковић објашњава да, упркос свим медијским и другим манипулацијама, већина Срба и даље живи у “косовском завету”.

Он је објаснио да СНС добија изборе финансијским механизмима и влада на страху људи да ће изгубити посао ако не гласају за ту странку.

милош ковић
Проф. Милош Ковић у разговору с водитељем Миодрагом Зарковићем

– Они држе кесу, држе батину, људи се боје, ово је систем страха – рекао је он.

Он се успротвио намери Александра Вучића да направи коначни договор са Шиптарима око Косова јер он у овом тренутку не може бити позитиван за Србију. Као и већина грађана Србије, и Ковић подржава идеју замрзавања конфликта.

Он је председнику Србији поручио да Косово није лично његово па да га он реши.

Аутор и водитељ Миодраг Зарковић

Погледајте видео снимак целе емисије: