Стручњак за безбедност: НЕ НАСЕЉАВАТИ МИГРАНТЕ У ПУСТА СРПСКА СЕЛА

Стручњак за безбедност Илија Животић каже да мигранте не треба насељавати по напуштеним селима источне Србије него их примити у градове где ће бити мањина и у њима им не дозволити груписање у једном крају, него их распоредити равномерно.

безбедност
Илија Животић/Фото: Whatsup

Све друго води у гетоизацију, радикализам, екстремизам и на крају  – тероризам.

–  Основна грешка коју су поновиле све европске земље јесте та што су мигранте груписале на једном простору – каже Животић. – Са увећањем броја на малом простору који им је првобитно био намењен, дошло је до експлозије радикализма и они су почели да заузимају околне зграде, па затим улице. Уколико Србија због уласка у ЕУ буде приморана да прихвати одређени број ових људи, морамо их правилно распоредити по земљи – истакао је Животић на Факултету политичких наука, где је одржана трибина о миграцијама.

Животић додаје да осећај безбедности нестаје у крајевима Европе где се насељавају мигранти из Авганистана и Пакистана:

 – То се дешава јер они доносе велике културолошке разлике које су нама Европљанима неприхватљиве и то доводи до тога да европски становници напуштају насеља где се смештају мигранти и тако настају „no-go“ зоне.

Антонић: За Србију нема „европског пута” – само пут у ЕУ колонију

безбедност
Слободан Антонић/Фото: Танјуг

– Замислите Србију у којој се на једној страни налазе арапски богаташи, на другој муслиманска сиротиња, а између њих главињају српски домороци који раде за сваког ко нуди €200 месечно. Да ли вам то личи на „европску” земљу какву нам предочава стандардна атлантистичка пропаганда? – пише у свом ауторском тексту Слободан Антонић.

Die Presse je oбјавио, a српски медији су пренели, да „Беч преговара са Београдом о сабирном центру за мигранте које ЕУ неће”.

Наиме, реч је о успостављању „кампова за протеривање особа које буду добиле негативан одговор на захтев за добијање азила, а које су дошле преко балканске руте”.

Та лица требало би да буду привремено „паркирана” у некој, за мигранте „мање атрактивној земљи”. Пројекат, како истиче „Пресе”, бар када је реч о земљама ЕУ, директно подржавају Данска и Холандија.

Проблем је у томе што је:

1. само 2015. године кроз Србију прошло више од 600.000 муслиманских миграната, а после тога још десетине хиљада (наше власти не објављују податке);

2. што су блискоисточни и остали мигранти, од свих европских земаља, баш у Србији први пут регистровани;

3. то значи, према Споразуму о реадмисији који је Србија склопила са ЕУ (2007), да се мигранти који не добију азил у било којој земљи ЕУ враћају у „сигурну” земљу у којој су регистровани;

4. у овом случају, то је једино Србија.

Не верујете? Мислите да је реч о „опозиционом спиновању”?

Најпре је УНХЦР у извештају од 21. августа 2015. године прогласило Македонију „несигурном трећом земљом” у коју се, дакле, не могу враћати избеглице које су доспеле у ЕУ. А претходно је и Грчка, одлуком Европског суда за људска права, проглашена „несигурном земљом”. Отуда за државе ЕУ не постоји могућност депортација миграната ни у Грчку, нити у Македонију.

Србија је, с друге стране, закључила 2007. године са ЕУ Споразум о реадмисији . У њему стоји (чл. 3) да ће „Србија прихватити, на захтев државе чланице (ЕУ) било ког држављанина треће земље који не испуњава услове за боравак на територији државе чланице (ЕУ), уколико је на основу поднетих prima facie доказа могуће веродостојно претпоставити да је у питању лице које је у време уласка поседовало важећу дозволу боравка издату од стране Србије”.

То је типична држава „полупериферије” која служи као спремиште „резервне радне снаге” потребне за повремене периоде економског бума у центру европског транс-националног капитализма. А ми и наши будући сустанари – Арапи – требало би да имамо функцију управо те немачке „резервне радне снаге”.

Тако се још једном показује да губитак суверености не може бити „на парче”. Народ који због обећавања бољег стандарда пристане на губитак макар дела суверености, убрзо добија колонијалну управу која је равнодушна не само према његовом све лошијем стандарду него и према замени тог истог „десуверенизованог” народа неким другим народом.

– И без обзира на то где, колики и какви буду „мигрантски кампови за реадмисију” у Србији, они остају показатељ статуса наше земље – завршава Антонић у тексту који преноси портал Стање ствари.

– За нас нема „европског” пута. Има само пута у све дубљу ЕУ колонију.

7 Коментари

  1. Zivoticu, bolje pitaj Svrbe iz EU – kako je tamo – pre nego li govoris JAVNO o NECEMU STO NE ZNAS! Naselili su oni njih i medj narod (kome su oteli stanove i kuce za to) – pa nista ne pomaze: oni siluju, ubijaju, skupljaju se, pljackaju i crpe socijalne sluzbe – a nece da rade!

  2. Ma , kakvi migranti ?! Ne zelimo i necemo da ih vidimo u Srbiji i necemo da dozvolimo njihovo ikakvo mesanje sa nama , a ni njihovo odvajanje! Nisu nam potrebni ni za sta , ni za kud u Srbiji. Vlastodrsci, oni koji su potplaceni da ih prime, neka ih izdrzavaju i ulizuju im se van nase otadzbine, nase vec tesko ranjene Srbije i necemo jos i migrante ( da nam pored domacih lopova i olosa) rovare po vec dubokim ranama nase MAJKE SRBIJE ! Ne damo je nikome da je iskoriscava i unistava . . . ONA JE NASA MAJKA I SAMO NASA !!! Mi ne biramo gde cemo migrante smestiti kod nas , vec: NECEMO KOD NAS NI JEDNOG JEDINOG MIGRANTA !!! U cemu je problem pa ne objavljujete ovaj moj komentar ???

  3. Kalo moze da se razmislja o primanju migranata u Srbiju kada nema dovoljno mogucnosti ni za srpski narod da tu prezivi, a da ne govorim o dugovima drzave!!! Srbija se jos nije izlecila ni od prvog svetskog rata, od 45 godine, a kamoli od ovog poslednjeg.
    Ezvinite, ali ja mislim da je gospodja Malusic hipnotisana ili zaslapljena svojim bogatstvom. Zar ona ne vidi situaciju u svojoj zemlji? Od penzionera je drzava uzimala novce, jer nije imala dovoljno sredstava da pokrije dugove, a sada im jos pri tome i tovare stranu „sirotinju“! Amerika je velika, pa neka idu tamo. Nasa skolovana sposobnost odlazi za Ameriku i td.. , a ovde skupljamo bedu, uticaj drugog mentaliteta sto doprinosi samo unistavanju srpskog naroda!!! Srbija ne moze nikada da se uporedi sa kapitalistickim zemljama na zapadu.

  4. Београдска општина Врачар преплављена мигрантима. Пун их је ташмајдански парк, неретко спавају на клупама. У самоуслугама без икаквог пардона стају у ред испред жена. И више него очигледно је да ти људи нису „побегли“ због рата, већ је реч о муслиманизацији Европе!

  5. Пренесите нашим потомцима да јесмо знали шта ће им се десити, али им нисмо могли помоћи. Идеологија наших лидера је била јача од разума и наших молби! – хоће да каже?

  6. Ko je ovaj čovek? Otkud mu pravo da predlaže naseljavanje islamskog življa sa drugih kontinenata bilo gde u Srbiji? Kakvi gradovi?! Koliko našeg sveta je u njima bez posla? Tako smo bili velikodušni prema Albancima iz Albanije i kako se to završilo? Gde islam kroči nema asimilacije već stvaranja paralelnog sveta.

  7. Na mnogo naših pitanja, kada su migranti u pitanju, država ne odgovara… Na zapadu se dešavaju mnoge loše stvari u kojima su oni učesnici… Sećam, se kada je Rumunija ušla u Evropu, zbog prepunjenih zatvora u Austriji sa rumunskim zatvorenicima… Austrijska vlada je ponudila novčanu pomoć da izgradi zatvore u Rumuniji… Rumunija je to odbila… Sada se nudi nama… Zaštitimo Srbiju…pojačajmo kontrolu granica… “Pare vrte tamo gde burgija neće“…

Comments are closed.