Часлав Копривица: Прошло је време када је ПАТРИЈАРХ поредио Вучића СА ЛАВОМ (ВИДЕО)

Седам месеци пошто је Апел за одбрану Косова и Метохије узбуркао духове у српској јавности, где смо у односу на најважније државно питање? Како би званична власт могла да буде спречена да почини крајњи чин велеиздаје, који увелико најављује? Која су све средства дозвољена у тој борби? О томе је у новој РасПравди говорио др Часлав Копривица, редовни професор Пакултета политичких наука Универзитета у Београду, један од покретача Апела.

часлав копривица
Проф. др Часлав Копривица

Oн је критиковао политику Александра Вучића према Косову и Метохији тврдећи да иза прича о подели и разграничењу стоји издаја. Он је рекао да Вучић Србији нуди “патрљак Косова” како би оправдао одрицање од великог дела територије Србије.

Копривица је посебно указао да је Александар Вучић сувише кооперативан према Западу.

часлав копривица
Проф. др Часлав Копривица

Ипак, он је рекао да за промену ситуације није довољна смена само једног човека већ читавог политичког система који је успостављен у Србији након 2000. године. Копривица тврди да патријарх Иринеј више не смили да се Вучић бори као лав за заштиту Косова и Метохије и да је такав утисак стекао приликом последњег сусрета потписника Апела са њим.

часлав копривица
Проф др Часлав Копривица у разговору с водитељем Зарковићем

Часлав Д. Копривица (Никшић, 1970) редовни професор Философије, Социјалне онтологије, Философије културе и Историје европске слике света на Факултету политичких наука у Београду; аутор пет монографија и преко шездесет научних студија и чланака из области философије (историја философије, херменеутика, феноменологија), историје идеја, политичке теорије и међународних односа, објављених на српском, њемачком, енглеском и руском језику. 2005. Награда за Књигу године Радио Београда 2 за дело Идеје и начела. Истраживање Платонове онтологије. 2014. Награда града Београда за најбоље дело из области хуманистике за књигу Философија ангажовања.Уредник библиотеке Епимелеја у Академској књизи из Новог Сада.Преводилац више монографија и студија са немачког језика, повремено се бави ангажованом публицистиком.

С Чаславом Копривицом разговарао је новинар Миодраг Зарковић. Погледајте снимак целе емисије: