ПРЕТУЧЕНИ ЗБОГ ПАСА „Муж и ја смо изашли да прошетамо љубимце и завршили у УРГЕНТНОМ ЦЕНТРУ“

„Пришао нам је мушкарац од око 30 година, рекао нам да вежемо псе који су се играли иза школе и никога нису нападали, а онда их је шутнуо, да би убрзо ударио и мене песницом у главу без иједне речи објашњења, а потом почео да шутира мог супруга. После неколико минута је једноставно одштетао, а ми смо завршили у Ургентном центру“.

шутнуо псе
Фото: Приватна архива/Фејсбук

Овако за Блиц прича Гордана Б. (59) из Миријева о драми коју су преживели она и њен супруг када их је у понедељак, 26. новембра брутално напао и претукао непознати мушкарац у дворишту Седме београдске гимназије у Шејкиној 21а на Звездари.

Гордана каже да је са мужем и комшиницом Биљаном кренула да прошета своја два малтезера и мешанца лабрадора и ретривера, док је Биљана повела свог штенца, када им је пришао мушкарац којег су видели у близини само три или четири пута када би „оптрчао круг“.

– Кренули смо око 22.30 сати у шетњу код гимназије јер немамо ниједан парк за псе, можемо само да их шетамо поред улице. Падала је киша, никога сем нас није било у школском дворишту. Малтезери су били на повоцу, док су Рекс и Маша трчали за лоптицом – описује нам Гордана Б. и даље узрујана због свега што се догодило.

шутнуо псе
Горданини пси које су извели у шетњу/Фото: Приватна архива, Фејсбук

Наизглед обично вече претворило се у праву драму коју ће памтити и због које сада осећа страх када изађе напоље. Прве ударце без разлога су примила два недужна, разиграна пса.

– До нас је дошао мушкарац стар између 30 и 35 година и рекао нам да вежемо псе и да му не прилазе. Наравно да бисмо их везали да су икада некога напали. Али ради се о питомим псима који никада никога нису напали, тада су безбрижно трчали, играли се. Комшиницин пас је скоро штене, женкица од девет месеци. У једном моменту Рекс је пришао, али не њему већ нама. Видео је да стојимо и дошао је с лоптицом у устима, није режао, нити лајао. Из чиста мира је одвалио ногом из све снаге пса који има око 25 килограма, а несрећна животиња је цвилећи побегла – објашњава наша саговорница.

У чуду су, каже Гордана, питали насилника зашто је то урадио, да би мушкарац висок око 190 центиметара и тежак око 100 килограма направио неколико корака и шутнуо и Биљаниног пса. Ма колико ове сцене деловале језиво, наступиле су оне још горе.

– Након неколико размењених реченица, без псовки и увреда, престао је да говори и наставио да туче. Ударио ме је ногом у слепоочницу и пала сам. Готово да сам изгубила свест, нисам могла да устанем. Супруг је скочио у моју одбрану, али га је насилник ударио песницом, да би после наставио да га шутира. Девојка је вриштала и отрчала по мужа. Звала сам полицију, он је чуо, али није марио. Мушкарац који је тукао скоро двапут старије људе од себе је у једном моменту ноншалантно одшетао, као да се ништа није десило, без речи – препричава невероватан инцидент Гордана и додаје да се све се то дешава само дан након обележавања Међународни дана против насиља над женама.

шутнуо псе
Малтезери су поштеђени јер су били на повоцу/Фото: Приватна архива, Фејсбук

Полиција је, каже наша саговорница, стигла након пола сата, када се и комшиница вратила са супругом. Узели су изјаве, позвали Хитну помоћ која их је превезла у Ургентни ценар, где су им након детаљних прегледа констатоване лакше повреде.

– Једно време смо само седели на земљи и чудили се. Разумем да неко не воли животиње, али ништа не може оправдати насиље. Посебно не без повода. Сада не смемо да шетамо псе туда, бојимо се освете. Сматрам да је то и разлог због ког људи ћуте, али ако не говоримо, то ће се стално дешавати. Доживели смо неописив стрес и зато нећемо стати – закључује Гордана Б.

Чека се преглед снимка са камере

Како објашњава Гордана Б. потребно је да се прегледају снимци са сигурносних камера који се налазе испед школе.

– Инспектор ми је рекао да сутра ујутру одемо и да препознамо особу која нас је напала. Сазнала сам да полиција неће покренути поступак по службеној дужности јер нису констатоване тешке телесне повреде. Зато смо морали сами да поднесемо пријаву. Тужићу га и за злостављање животиња и за психички и за физички бол – закључује Гордана.

С. Луковић, Блиц