Петиција Срба из САД Трампу: Колико вреди наших МИЛИОН гласова?

Српско-америчка заједница покренула је онлајн петицију у којој се обраћа америчком председнику Доналду Трампу и Конгресу, тражећи заштиту српског народа на Косову и Метохији.

иран
Фото: Јуриј Грипас, Ројтерс

У петицији под називом „Зауставите прогон православних Срба на Косову и Метохији“, Доналд Трамп и чланови Конгреса се позивају да престану да подржавају албанско руководство са Хашимом Тачијем на челу и стварање војске под њиховом контролом у српској покрајини Косово и Метохија.

На њих се апелује да предузму следеће кораке: неодложно повуку подршку илегалној војсци Хашима Тачија, којом се криши Резолуција СБ УН 1244, објаве резолуцију којом се осуђује прогон српских хришћана, Јевреја, Рома и других мањина „од стране бруталног режима“ Хашима Тачија, понуде подршку и помоћ протераним мањинама у региону.

Такође се позивају да сазову седницу Сената о утицају и трошковима дестабилизујуће спољне политике САД према Србији и српској покрајини Косово и Метохија, да се повуку сви представници САД са Косова који су били пре његове администрације и замене их са представницима администрације председника Трампа.

Подсећа се да је велики број Срба протеран са КиМ, као и на низ инцидената према српском народу.

„Стопроцентна такса наметнута је Србији, док је Албанији спуштена на нулу. Све ово је напор режима Хашима Тачија да у потпуности протера српске хришћане и друге етничке мањине на Косову, укључујући Јевреје и Роме“, наводи се у петицији објављеној на сајту change.org.

српско америчка заједница

У петицији се истиче да је Савет Европе означио Хашима Тачија као вођу албанског криминалног картела који је попут мафије, а укључен је у шверц хероина, оружја и људских органа.

„Према Карли дел Понте, некадашњем тужиоцу Међународног суда у Хагу за ратне злочине на територији бивше Југославије, Хашим Тачи такође је одговоран за крађу органа 300 Срба и других неалбанских мањина у затворима смрти у Албанији“, наводи се у петицији.

У петицији, коју је за два дана потписало скоро 2.000 људи, подсећа се да је милион Срба гласало на изборима за Трампа.

Истиче се да је покрајина Косово и Метохија колевка српске цивилизације.

„Оно што је Јерусалим Јеврејима, то је Косово и Метохија Србима. Идентитет српског народа неодвојив је од српске покрајине Косово и Метохија. Сама реч ‘Косово’ је српска, не албанска“, напомиње се у петицији.

Танјуг