СЕДМА ЖРТВА СТРАХОВИТОГ СУДАРА КОД НИША Преминуо још један повређени путник из „аутобуса смрти“

0

Путник В.Ђ. (65) који је био тешко повређен у судару аутобуса и воза у Доњем Међурову 21. децембра, преминуо је 2. јануара у Клиничком центру у Нишу упркос свим напорима нишких лекара да се изборе за његов живот. Он је седма жртва тешке саобраћајне несреће у којој су повређена још 32 путника.

доње међурово
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

– Пацијент је задобио прелом карлице, повреду мокраћне бешике, серисјки прелом ребара са обе стране, повреду кичме. Био је на респиратору пет дана, до 26. децембра када је стабилизован и одвојен са машине за дисање. Међутим, у ноћи између 1. и 2. јануара поново је дошло до наглог погоршања функције плућа па је враћен на респиратор а у 5.30 часова је премиуо, упркос свим напорима лекара – каже директор Клинике за анестезију и интензивну терапију проф. др Радмило Јанковић.

До страховитог судара дошло је средином децембра када је воз ударио и преполовио аутобус који је прелазио преко пруге. У страховитој несрећи на лицу места погинуле су три особе, а у болници су пар сати касније подлегле још две. Неколико дана касније још једна особа подлегла је повредама.

„Аутобус смрти“ паркиран поред школе. Ђаци сваки дан пролазе поред крвавог возила у ком су им погинули другови и вршњаци

доње међурово
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Разлупан и готово уништен аутобус који је прошле недеље преполовио воз, на пружном прелазу у Доњем Међурову, и у ком је погинуло пет особа, а више од 30 повређено, паркиран је поред школског дворишта Електротехничке школе „Мија Станимировић“. Према речима професора, ђаци од дана несреће када је воз ударио у аутобус свакодневно су суочени са стравичним сликама аутобуса по ком се виде трагови крви.

– Деца су била видно потресена првог дана када је аутобус ту остављен, али нажалост та слика их и даље прати – кажу за Нишке вести професори из ове школе.

Полиција је на простору паркинга Електронске индустрије, оградила један део који користи за возила којима је направљено неко кривично дело и она ту стоје докле год траје судски поступак. Тако се и аутобус из стравичне несреће код Доњег Међурова нашао на том простору.

доње међурово
Аутобус смрти паркиран поред школе / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

– Исти дан је аутобус довезен и остављен уз ограду кошаркашког терена и школског дворишта. На том терену деца свакодневно играју кошарку, а када је лепо време ту се одржавају и часови физичког васпитања – кажу професори.

доње међурово
Крвави трагови и даље се виде на слупаном аутобусу / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Оно на шта нико није рачунао, то је да ће деца бити суочена са стравичним призором, а и на то да су многи ђаци који похађају школу Мија Станимировић управо из Доњег Међурова и околних села.

– Једном нашем ђаку је најбољи друг погинуо у том аутобусу, за њега овај аутобус значи свакодневно подсећање на стравичну несрећу. И други ђаци су имали пријатеље, који су се тог кобног дана нашли у аутобусу – кажу они.

У стравичном удесу који се догодио прошле недеље погинуло је пет особа, а више од 30 је повређено. Међу погинулима било је двоје тинејџера.

Директор школе: Преместиће аутобус

доње међурово
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Александар Стевановић директор школе каже да је разговарао са представницима ПУ и да ће аутобус бити убрзо уклоњен са тог места.

– То је паркинг на који се одлажу возила после удеса или из кривичних дела и у моменту када је дотеран аутобус тај паркинг је био препун, па вероватно нису имали боље решење. Ђаци не би смели уопште да прелазе туда јер ту прелазе пругу ван пружног прелаза што је опасно, и ми смо почели да ограђујемо тај пролаз да неко не би ризиковао живот. Сваког дана им причамо да иду на другу страну, где је прелаз са рампом и сигнализацијом – каже директор школе.

Б. Јаначковић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.