СТРАВА И УЖАС У СПЛИТУ: Ево како је дошло до напада на ватерполисте Црвене звезде! Хулигани их тукли штанглама! (ВИДЕО)

Директор Ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић каже да су играчи нападнути у центру Сплита металним шипкама, палицама и ножевима, иако ниједног тренутка нису провоцирали.

играчи нападнути
Фото: Printscreen

Милојевић је открио да Александро Краљ, који је скочио у море како би побегао од нападача, има видљиве последице са фрактуром носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу металном шипком.

„Инцидент се догодио у кафићу у центру, играчи су били у цивилним јакнама, а испод су имали мајице клуба. Велика је разлика клупска обележја, а не навијачка. Најнормалније су седели, конобар је препознао обележја и обратио се Максимовићу баш због тога. Они су хтели да напусте објекат, а онда се појавила група хулигана са шипкама, мислим ножевима и палицама“, рекао је Милојевић на ванредној конференцији у просторијама ВСС.

На видео снимку инцидента се види неколико очевидаца који покушавају да помогну Краљу да изађе из воде, негодујући због насиља над ватерполистима, док се истовремено чује једна њихова суграђанка како каже: „Ипак је он ћетник“.

Како је нагласио, управа клуба одлучила је да повуче екипу и откаже меч са Морнаром због забринутости за безбедност.

„Играчи нису још кренули аутобусом, чека се да Краљ дође из полиције и болнице“, рекао је Милојевић, додавши да га нико из Морнара није контактирао.

Милојевић је подсетио да гостовање Морнара у Београду и да су хрватски ватерполисти носили гаће са ознака познате навијачке групе из Сплита „Торцида“.

„Ти исти играчи су играли у гаћама Торцида, а нико није направио проблем. Као представник клуба никад не бих дозволио да неко придаје њима значај и да дође до инцидента“.

Према његовим речима, поносан је што такве ствари не могу да се десе у Србији.

„Било би ме срамота да се нешто лоше догоди у Србији. Ми никада нисмо такву слику показали и надам се да и нећемо. Долазило је и 6.000 навијача на Бањицу“.

Како каже, у овом моменту се само брине за безбедност ватерполиста, а о даљим корацима није размишљао.

Танјуг