Милан Ђокић подноси тужбу против Сергеја Трифуновића: Стравичне оптужбе и гнусне лажи (ВИДЕО)

Председник општине Књажевац Милан Ђокић сазвао је данас конференцију за новинаре, на којој је саопштио да ће против Сергеја Трифуновића, председника Покрета слободних грађана, поднети тужбу због лажи и неоснованих оптужби, изречених на скупу “1 од 5 милиона“ синоћ у Књажевцу.

милан ђокић
Милан Ђокић / Фото: Printscreen

Лажне и неосноване оптужбе, које је Сергеј Трифуновић, председник Покрета слободних грађана, изрекао на скупу “1 од 5 милиона“, биле су повод за конференцију за новинаре председника општине Књажевац Милана Ђокића. Немам намеру да пливам у талогу примитивизма и некултуре, у коме се он сналази као риба у води, али ћу због гнусних оптужби да сам нарко дилер, које немају никакве везе са истином, наредне недеље поднети тужбу против Трифуновића.

“Сергеј Трифуновић дошао је у град у коме је бесплатан јавни превоз још од 2015. године за све становнике, град у коме су бесплатне ужине за све ђаке, у коме је више од три хиљаде хектара разних засада подигнуто субвенцијама из буџета, у коме се свакој незалосленој мајци која роди треће дете, исплаћује по 4000 евра, град у коме је бесплатна припремна настава за упис на факултете и у средње школе за сву децу, град који нема ни динара кредитног задужења. И у том граду где су Књажевчани очекивали да чују његов предлог како да се живи боље, како да ојачамо пољопривреду, како да помогнемо људима на селу, како да отворимо неко ново радно место… уместо свега тога, чули смо само читав низ највулгарнијих увреда и претњи, које нису ништа ново.

То је нешто карактеристично за политику у којој су жене називане курвама и фуксама, у којој се прети вешалима, или нестајањем у канализацијама. Није ми намера да увредама одговарам на увреде, нити да у талогу некултуре, примитивизма, непристојности и силеџијства правим друштво Сергеју Трифуновићу, јер је он у том талогу као риба у води. Али, као председник Општине, као отац троје деце, као син већ остарелих родитеља, имам обавезу да одговорим на тешке, стравичне оптужбе да сам нарко-дилер, као што је он, именом и презименом, рекао, који је хапшен са 170 грама кокаина.

Због оваквих гнусних оптужби, које немају никакве везе са истином, следеће недеље поднећу тужбу против Сергеја Трифуновића и чекати да на суду изнесе своје аргументе он, или да ја докажем да је он лажов. У прилог томе каквим се измишљотинама служе да би на својим митинзима оптуживали људе, говоре уверења која сам вам доставио, а у којима се види да никада нити сам хапшен, нити осуђиван, нити се против мене води било какав кривични поступак за било какво кривично дело, а камоли за трговину наркотицима.

Кроз судски процес желим да, с једне стране, заштитим своју част и свој углед, а с друге, да демистификујем квазидемократску политику, коју осликавају само увреде, најгнусније лажи, чији је једини програм рушење Александра Вучића.

Господин Трифуновић синоћ је цитирао Тонија Монта, главног лика из филма “Лице с ожиљком“. Можда је њему Тони Монтано близак, али мени и пристојној Србији ликови из овог филма далеко су много светлосних година. Једино што ме повезује са главним јунаком филма је овај ожиљак, који носим од рођења.

Ако је хтео да на тај начин увреди мене и све оне који имају урођене деформитете, белеге, или инвалидитете, могу да му кажем да није успео. Увреде од таквих особа за нормалан и пристојан свет су комплимент. Сав новац који будем добио из овог сусдског спора, уступићу Фондацији за повећање наталитета општине Књажевац. Из средстава те фондације радимо веома много добрих ствари. Користим прилику да најавим да ћемо почети са исплатом ђачких стипендија за свако треће дете из породице, које је редовни ученик основне и средње школе“.

Новинари локалних, регионалних и националних медија добили су копије уверења из Министарства унутрашњих послова и Основног суда у Књажевцу, која потврђују да се против првог човека књажевачке општине није водио, нити се води било какав кривични поступак.

Љиљана Павловић, Књажевац инфо