ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ПОСЛЕ: НАТО агресија на СР Југославију — Да ли ће кривци одговарати? (ВИДЕО)

О последицама агресије на СР Југославију говоре др Дарко Лакетић, председник Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године, председник Одбора Скупштине Србије за здравље и породицу, пуковник Љубинко Ђурковић, који је командовао одбраном Кошара, и Аврам Израел, начелник београдског Центра за обавештавање 1999. године, који нас је преко 140 пута упозорио да креће ваздушна опасност.

двадесет година после
НАТО бомбардовање Србије / Фото: Youtube printscreen

Двадесет година после агресије НАТО-а на СР Југославију Србија и већи део међународне јавности јединствени су у оцени да је то био злочин против суверене земље, док на Западу остају при ставу да је реч о легитимној војној интервенцији.

Зашто двоструки аршини опстају кад је серија сличних интервенција које су следиле југословенски образац, попут оних у Ираку и Либији, показала њихову погубност? Могу ли кривци за злочине над невиним југословенским цивилима, макар са закашњењем, ипак да сносе одговорност? Шта досад знамо о последицама бомбардовања?

У емисији „Свет са Спутњиком“ о тој теми говоре др Дарко Лакетић, председник Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године, председник Одбора Скупштине Србије за здравље и породицу, пуковник Љубинко Ђурковић, који је командовао одбраном Кошара, и Аврам Израел, начелник београдског Центра за обавештавање 1999. године, који нас је преко 140 пута упозорио да креће ваздушна опасност.

Емисију уређује и води Татјана Трикић.

Спутњик