Митрополит Амфилохије: Прво је требало да суде Солани, Блеру и Кларку, па онда Караџићу

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оценио је да се и дан-данас наставља распеће Цркве Христове и њено гоњење.

распеће цркве
Фото: Митрополија. ме

„У наше време распета је Украјина, распета је Русија, распета је Црква Божја широм света. Распета је и у Сирији. И овде код нас је распета“, рекао је он.

Додао је да земаљски судови који суде и пресуђују заборављају да Бог није у сили него у правди.

„Заборављају то и Солана и Блер и Кларк, и сви остали велики злочинци нашега времена. Они су ти који треба да буду осуђени. Они су срам и стид честите Европе и они су први требало да буду суђени у Хагу, па нека после буде суђен Караџић. Јер, рат никоме није брат, у њему гине и праведни и неправедни. А данас се они прослављају земаљским прославама. Њима се подижу споменици, а ови се часни и честити разапињу, истакао је Митрополит црногорско-приморски.“

Додао је да се то догађа и у Црној Гори.

„Наместо да се суди онима који су побили децу у Мурину, суди се Бранки Равногорки, једној честитој жени из Србије. Место да суди домаћим и међународним терористима, суд у Црној Гори суди њој и другима. Али таква су времена. Међутим, у имену Божјем је суд и правда — каже Свети Петар Цетињски. И време увек пре или касније то покаже. То нам сведочи и Свети старац Симеон“, казао је митрополит Амфилохије.

Он је јуче, како преноси сајт Митроплије, служио литургију у манастиру Дајбабе код Подгорице.

Рекао је да нема Црна Гора већега учитеља и просветитеља од преподобнога Симеона Дајбапскога.

„Који се научио од Светог Петра Цетињскога, Светог Василија Острошкога и других светих Божјх људи. Дај Боже да ови данашњи учитељи, који уче по Црној Гори, крену путем Светога Симеона, највећега учитеља и просветитеља“, поручио је митрополит Амфилохије.

Спутњик