БОШКО ЋИРКОВИЋ ШКАБО: Људи одлазе из земље јер не желе да их власт понижава да би добили посао у Србији (ВИДЕО)

Бошко Ћирковић Шкабо, репер и један од чланова популарне групе „Београдски синдикат“ у емисији „Тема“ говорио је о томе зашто постојећи политички и друштвени систем треба срушити, како власт понижава људе и тиме их тера да напусте земљу, зашто данас није на улици и на протестима против власти, о одбрани Косова и Метохије и другим актуелним темама.

бошко ћирковић шкабо

Шкабо је у својој најновијој књизи песама “Одметност” жестоко искритиковао стање друштва описујући многобројне негативне појаве којима смо свакодневно окружени.

Он каже да људи напуштају Србију и одлазе у иностранство не због тога што су гласни него што не желе да их власт понижава како би добили посао у Србији. Он верује да је понижење, а не новац оно што тера многе из Србије и да је и сам у најтежим тренутцима размишљао о одласку што је и описао у својој књизи.

– Ипак остајем овде јер желим да се борим, ја сам борац и ово је моја земља – каже Шкабо.

Он објашњава да људи имају многобројна оправдања због чега не учествују у рушењу система. Он је истовремено објаснио зашто чланови “Београдског синдиката” нису ушли у политику на шта су их многи наговарали и зашто нису кренули у политичку борбу за промене.

Он одбрану Косова и Метохије ставља на прво место циљева које би свако у Србији требало себи да постави.

Бошко Ћирковић Шкабо открива да се по Београду одвијају многи напади миграната на грађане Србије, најчешће жене, а да полиција има директиву да их не задржава као и да медији не извештавају о томе. Он је испричао неке од ситуација које су се десиле на Дорћолу, крају у Београду ком живи и ради.

Шкабо је открио зашто Нову годину слави 13. јануара, а не 31. децембра као западни свет.