ЦРНА ГОРА У ШОКУ: Ево шта је Мило тражио да НАТО пошаље у Црну Гору (ВИДЕО)

Режим Мила Ђукановића одбио је помоћ Србије која је била спремна да донира респираторе Црној Гори, али је зато затражио помоћ НАТО у борби против пандемије. Марко Милачић, лидер Праве Црне Горе, објашњава да је списак захтева које је Ђукановићев режим упутио НАТО-у понижавајући за Црну Гору.

марко милачић
Фото: Права Црна Гора

Поред респиратора Црна Гора моли НАТО да им пошаље 4 000 пешкира, кревете и простирке, папирне убрусе, алкохол за дезинфекцију и слично.

– То је признање капитулације једне на папиру суверен државе. Могу да разумем да траже помоћ у респираторима и неким компликованим апаратима, али да тражимо помоћ у пешкирама и простиркама то је стварно ван памети и то је најбољи показатељ у каквом је стању држава Црна Гора и њен здравствени систем – рекао је Милачић.

Милачић каже да злоупотребом мера уведених због пандемије Ђукановић појачава репресију над неистомишљеницима и медијима и током разговора наводи низ примера обрачуна са противницима режима.

Милачић подсећа да је Мило Ђукановић и пре пандемије био уздрман протестима, а да ће по окончању пандемије и њених последица које се очекују, Ђукановић после 30 година изгубити власт.

Он доводи у питање мере које се примењују и сумња да су оне у многим државама заиста неопходне. Он наводи примере низ стручњака који тврде да корона није толико опасна и да нема потребе заустављати целе државе и стављати у карантин милијарде људи на планети.