Фармацеутске компаније су највећи донатори САНУ, ово је крај науке! Часлав Оцић (ВИДЕО)

На изборима за председника САНУ 2015. године сва тројица кандидата били су лекари: проф. Ракић, проф. Хаџи Ђокић и проф. Костић. То је било врло симптоматично, као да је неко предвиђао да ће се догодити ово са пандемијом.

академик часлав оцић
Академик Часлав Оцић

Дакле, морају да буду на власти у Академији медицинари, лекари, рекао је академик Часлав Оцић, смењени секретар Одбора за економију САНУ, гостујући у емисији Реч, продукције Хелмкаст.

Он каже да је Владимир Костић тада добио 63 гласа, „тачно онолико колико му је било потребно да прође“.

Како је казао, када је био поново избор за председника САНУ, Костић није имао противкандидата.

– Све је предузето да се случајно не појави противкандидат. Био је у најави један, такође лекар, али је одустао – открива академик Оцић.

Он је истакао да у САНУ влада тоталитаризам. Како наводи, иницирао је научни скуп посвећен Косову и Метохији 2018. године.

– И тада Председништво забрањује једногласно тај скуп који је предложио Одбор за економске науке и Одбор за проучавање становништва. И он мене смењује и упућује тајно поверљиво писмо члановима одбора, што је непојмљива комуникација. То је као преки суд. Нема права жалбе! Егзекуција, стрељачки строј! – истиче академик.

Говорећи о изјави Костића о Косову и Метохији, рекао је да је он „доведен да то каже“.

Он је устврдио и да је Мира Марковић у одређеним круговима прва рекла „да Косово припада Албанцима“.

Оцић је говори о непојмљивим стварима које се дешавају у науци, па тако наводи примере да научни чланак има по 700 или 800 коаутора.

– Био је један чланак од 6.600 коаутора. Дужи је списак аутора него сам чланак. Објасните ми који је његов научни допринос у том чланку, тог коаутора – упитао је Оцић.

Он је прокоментарисао да је ово „крај науке“.

Говорио је и о овој, како је рекао, „планираној економској кризи“ која је у току, рекавши да ће она „здробити и самлети мале економије“.

Такође је казао и да су фармацеутске компаније највећи донатори САНУ.