ПОВРАТАК ДЕВЕДЕСЕТИХ: Режим нас засипа аферама, мења свест, застрашује – Томислав Кресовић (ВИДЕО)

– Председник Србије Александар Вучић ради на контроли ума овог становништва, оценио је публициста Томислав Кресовић гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

томислав кресовић
Томислав Кресовић

Случај Цвијан је још једно државно убиство каквих смо имали протеклих година. Породица Владимира Цвијана може бити застрашена, а то се обично ради по принципу уцена и награда, убеђен је Кресовић.

Упитан о случају Лечић, он је узео у одбрану глумца, верујући да му је намештено. Он је подсетио да је Бранислав Лечић и политичар, а да је недавно режим уместо њега признао Лутовца за председника Демократске странке.

Све афере које се провлаче кроз медије, по њему су дело режима.

– Председник Србије Александар Вучић ради на контроли ума овог становништва. То му дозвољава комплетан сервис државних канала, медији који су у склопу његове контроле, а то је скоро 80 посто. Кампању му воде чак и други медији, попут Н1, који критикујући га, заправо му праве рејтинг – оценио је Кресовић.

– Народ живи од гледања Задруге, Парова и других ствари и од саопштавања шта каже шеф државе на конференцијама за штампу. И то је његов систем владавине. Колико се он пута појави дневно или недељно толики је степен манипулације мозгом. Ради се о контроли ума. И више није потребно шефу државе да изведе масе на улице, у данашње време са масама управља путем медија – нагласио је публициста.

По његовим речима, „да Жика Обретковић из Скадарлије изађе на телевизију сваког дана, и он би постао национални бренд“.

– Ви не можете да нађете сада неког нормалног да се појави у медијима.

Могу само скандали да буду и ви на тај начин зомбирате медије, стварате зомби медије који немају степен критичности. Све је у функцији идиотизирања јавног мњења, а кад се народ идиотизира, онда он улази у једну депресивну фазу и нема критичко мишљење – казао је он.

Кресовић је подсетио на случај са кипарским парама, где су одједном сви нестали, „од Борке Вучић која је убијена, сви из те приче су нестали сем Веље Илића“.

– И онда долазите до тога да су се људи преко политике енормно обогатили, на наш рачун. Онда се мало бавите Ђиласом, па Лечићем па добијамо шта имамо од истраге о Беливуку, и један просечан грађанин, чак добро обавештен, изгуби смисао за повезивање – навео је Кресовић.

Томислав Кресовић

Он је рекао да је трагичније од Цвијановог било убиство некад председника председништва Србије Ивана Стамболића, „које је организовано од породице Милошевић, службе ДБ и ЈСО“.

– Па смо имали убиство Ђинђића, па је било приче око трећег метка. А пре тога је било убиство Павла Булатовића, министра одбране, који је устрељен снајпером, који је потписивао важне уговоре о продаји оружја, па Жике Петровића директора ЈАТ-а, који је био сведок изношења милијарди марака на Кипар – указао је Кресовић.

Он је као државна убиства поменуо и убиство новинара Славка Ћуривије и Милана Пантића, затим Аркана, Лaиновића Дугог „који је радио Српску добровољачку гарда“, па Баџе Стојичића, лидера Образа Небојше Крстића и „на крају добијамо долазимо до Цвијана“.

– Цвијан је радио и за Бориса Тадића и Вучића, па му се обило о главу – закључио је Кресовић.

Како је навео, албанска мафија убацује велике количине новца у Србију, а то су „кланови Османи, Кељменди и Харадинај“.

Говорећи о међународној заједници он је рекао да Сједињеним Америчким Државама прете озбиљни потреси. Казао је да Путина желе да изолују, а „Русију прогласе одметничком државом“. Такође, рекао је и да је Европска Унија у проблему, да је „Шенген мртав“ и открио која земља ће, по његовом мишљењу, следећа напустити ову творевину.