Слободан Стојичевић: Постоје три правца америчког напада на СПЦ ИЗНУТРА а ОВО су њихови ГЛАВНИ ИГРАЧИ

0

Слободан Стојичевић, правник, писац и преводилац, говори о својој новој књизи у којој, овога пута, обрађује проблематику напада на Српску православну цркву, споља и изнутра. У овој књизи аутор даје основе сукоба „нове генерације“ (мрежни, информациони, психолошки, когнитивни, кибер итд), који када се комбинују дају хибридни сукоб.

слободан стојичевић
Слободан Стојичевић

Аутор говори о стратешким поставкама хибридног напада против СПЦ, о главним правцима напада и о члановима клира који су манипулисани за потребе америчких агресора. Три су главна правца напада: Епископ Артемије, Православни богословски факултет и Епархија захумско-херцеговачка.

За потребе хибридног напада се користе најновија научна достигнућа из разних научних области (психологије, информатике итд).

На пример, против бившег владике Артемија су коришћена достигнућа предиктивне аналитике на основу којих су велике своте из Америке „инвестиране“ у њега.

За „рад“ са Православним богословским факултетом су коришћене државне невладине организације (посебно Фондација Конрад Аденауер) које су „инвестирале“ велике своте у преко 130 активности (летовања, семинара, конференција…) са младим богословима који су касније узнапредовали до високих позиција у Цркви, држави (нпр. актуелни директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић) и на ПБФ.

Нарочито је објашњен термин „ДУБОКА ЦРКВА“ који се први пут појављује.

Дубока црква је аналог Дубоке државе унутар СПЦ и изграђивана је уназад преко двадесет година.

Књигу можете наручити на телефон 063 102 28 55. Цена књиге је 1.000 динара. Достава је бесплатна.

Погледајте овај веома занимљив интервју:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.