ОПЛАКИВАЛИ ЈЕДНОГ САШУ, А У ГРОБУ ДРУГИ: Породица сахранила рођака, а после два дана сазнала да је жив и здрав

0

Мештанин Сремских Карловаца Саша Станков (56), познат и као „Исус“, иако жив, „сахрањен“ је на Чератском гробљу у овом месту.

сахрањен а жив
Хумка на Чератском гробу / Фото: Приватна архива

Породица га је на вечни починак испратила 16. јула, а два дана касније се испоставило да је жив и здрав, и да је у хумци, изнад које стоји дрвени крст са његовим именом и презименом, годином рођења и смрти, сахрањен други човек, његов имењак, али с презименом Субић, звани Жућа.

Како је дошло до овог немилог случаја мораће да се утврди, а по ономе што је засад познато, породици Станков је 15. јула јављено да је њихов члан породице преминуо. Његово тело је пронађено у једној кући, одакле је превезено у погребно предузеће, а већ сутрадан је пренето на гробље у Сремским Карловцима, где је и сахрањен.

Породицу, како сазнајемо, нико није позвао да идентификује покојника, да би се утврдило да је то заиста он, али су наводно добили усмену потврду полицајца да је реч о њиховом члану породице, те су га сахранили као Сашу Станкова.

Дан после сахране, у суботу, 17. јула, ожалошћенима се, како каже један од чланова породице Станков, јавила мештанка Сремских Карловаца и рекла да је видела Сашу Станкова живог и здравог у Новом Саду, где, иначе живи.

– Отишли смо у полицију и то им испричали, а они су се дали у потрагу за нашим Сашом – каже једна рођака. – Успели су да га нађу у Новом Саду, доведен је у полицију где су му узети отисци прстију и где је фотографисан. Били смо у великом чуду. Ништа нам није било јасно.

Породица Станков, се наравно, с правом питала, кога су онда сахранили, и ко почива у хумци на Чератском гробљу. Енигма је разрешена ексхумацијом, која је, како причају поједини мештани Сремских Карловаца, урађена у ноћи између суботе и недеље. Непознато је, међутим, ко је урадио ексхумацију, да ли по налогу тужилаштва или неког другог надлежног органа.

Фото: Илустрација

Брат човека који је био сахрањен као Саша Станков потврдио нам је да је његов брат Саша Субић (48) из Сремских Карловаца био сахрањен као Саша Станков.

– Није ми јасно како је могло доћи до забуне – каже Субићев брат. – Нису личили, различитих су година, а једино заједничко им је што обојица имају исто име. Рађена је ДНК анализа, и утврђено је да је преминули који је већ једном сахрањен под другим именом, заправо Саша Субић.

У среду сахрана

Саша Субић ће поново бити сахрањен у среду у Сремским Карловцима, а последњи испраћај је заказан за 15 часова.

– Ето, два пута га сахрањујемо – скрушеним гласом каже брат, додајући да је Саша живео сам у кући и да је био болестан.

Љ. Прерадовић, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.