УПОЗОРЕЊЕ: Погледајте како данас изгледа серијски силоватељ Игор Милошевић, управо изашао из затвора

Серијски силоватељ Игор Милошевић (44), из Београда, одслужио је казну за низ силовања и разбојништава које је починио 2007. године и пуштен је на слободу. Реч је о вишеструком повратнику и сасвим је извесно да ће опет нападати жене, због чега је под надзором полиције.

серијски силоватељ
Некад и сад / Фото: Друштвене мреже

Милошевић, који данас има 44 године, изашао је на слободу пошто је одслужио 15 година робије због силовања и разбојништава које је извршио у септембру 2007! Овај непоправљиви манијак први пут је силовао кад је имао само 14 година и до сада је провео укупно три деценије иза решетака!

На друштвеним мрежама данас се појавила фотографија од раније, а корисници је деле и упозоравају све на њега. Сада се, међутим, појавила и фотографија упозорења која је настала пре неколико дана, а за коју се верује да се на њој налази баш Игор Милошевић!

Он се доста физички променио, реч је о тамнопутом мушкарцу, високом око 175 центиметара, снажније грађе.

Овај београдски манијак, како су га медији прозвали, силовао је продавачицу у бутику на Врачару, а дан касније на Вождовцу напао радницу оптичарске радње. Иначе, ради се о серијском силоватељу који је и пре ових злочина такође у Београду за само 3 дана силовао и напао девет девојака!

На улицама престонице је владала општа паника, нарочито међу женама и продавачицама у бутицима, а узнемирени грађани су сваку сумњиву мушку особу пријављивали полицији све док манијак није завршио иза решетака што се догодило у септембру 2007. године.

Телефон 92 се тих дана усијао од позива грађана који су приметили „београдског силоватеља“. Узнемирене продавачице опрезно су посматрале сваког сумњивог мушкарца који би ушао у њихову радњу. Из сата у сат, полиција је легитимисала пролазнике на улицама.

Милошевић је пре последњег хапшења већ два пута био осуђиван због силовања. Последњи пут је изашао из затвора 25. августа 2007. године, а после само 23 дана на слободи, он је наставио да напада и силује.

– Милошевић је серију силовања извршио када је имао само четрнаест година. За три дана подигао је Београд на ноге. Начин напада исти је као и у последња два случаја, најчешће је нападао продавачице у бутицима. Најгори случај био је напаствовање малолетне девојчице из Звечанске улице коју је на силу убацио у аутомобил, везао је лисицама и злостављао. Тада је за три дана извршио четири силовања и пет пута је покушао, али су девојке успеле да се спасу. Било је страшно јер је полиција у једном дану добијала по три пријаве силовања. Жене су биле у страху, а и тада се о њему извештавало на насловним странама – рекао је тада дугогодишњи оперативац београдске полиције.

Он је рекао и да су тада Милошевића ухапсили тако што му је полиција поставила замку.

– Ухватили смо га уз помоћ једне познате београдске проститутке, која је радила у парку код аутобуске станице, с којом је Милошевић имао сексуални однос. Захваљујући њој, он се тада нашао иза решетака. Чак је и она, која је важила за једну од најискуснијих у том послу, рекла да никада није видела горег сексуалног манијака и болесника – рекао је саговорник.

серијски силоватељ
Овако изгледа Игор Милошевић по изласку из затвора / Фото: Друштвене мреже

Милошевић је као малолетник осуђен и послат на одслужење казне у дом за малолетнике. Подаци о томе када је тачно изашао из дома нису познати. Зна се да је нову серију напада поново извео 2001. године. Тада је напао радницу у једном козметичком салону у Београду. У локал је ушао како би, наводно, купио крему. Када му је она рекла да је мушкарцима забрањен улаз, Милошевић је закључао врата. Уз претњу ножем девојку је натерао да легне испод соларијума. Пошто је узео 1.400 динара и два мобилна телефона, манијак је девојци наредио да се скине и силовао је.

Седам дана касније, такође с ножем у руци, Милошевић је ушао и једну београдску књижару и од продавачице затражио пазар. Пошто је узео 500 динара, девојци је скинуо панталоне и покушао да је силује. Девојку је, на срећу, спасла муштерија која је у том моменту наишла и због које је Милошевић побегао из књижаре.

Због ова два случаја, али и још једног покушаја силовања и шест разбојништава која је починио у том периоду, Милошевић је 7. марта 2002. године осуђен на збирну казну од десет година, односно, на шест година затвора. Окружни суд тада је казну образложио чињеницом да је он већ био осуђиван због разбојништва, као и да је нова починио чим је изашао из затвора. Он је послат у Казнено-поправни завод „Забела“ код Пожаревца, 5. децембра 2002. године, а као слободан човек изашао је крајем августа 2007. године. Милошевић је инциденте правио и у затвору када је ножем ранио једног осуђеника у затворској трпезарији.

Курир / Еспресо / Блиц