„НЕ МОГУ ДА ПРИЧАМ, НИСАМ СПОСОБНА“ Супруга младића који је преминуо пошто су му лекари пробушили црева занемела од туге

Марко Стојановић (30) из Свилајнца, који је после компликација током колоноскопије у Општој болници у Ћуприји и операције, пребачен у Крагујевац, а потом и на Ургентно одељење новог Клиничког центра у Београду, подлегао је повредама.

марко стојановић
Марко Стојановић / Фото: Приватна архива

Вест о његовој смрти медијима је саопштила његова супруга Николина Антић.

– Марко је преминуо синоћ. Не могу да причам. Не могу ништа више да кажем. Нисам способна – написала нам је Маркова очајна супруга, која је занемела од туге.

Хронограф је о овом случају писао пре само два дана.

Како је раније рекла Маркова супруга Николина, Марку је током колоноскопије пробушено танко и дебело црево, затим му је на хирургији пробушено плућно крило, а задобио је и повреду врата за коју у ћупријској болници нису знали, нити могли да утврде, како је настала.

– Марко је у понедељак отишао на колоноскопију, јер се већ дуже време жали на надутост стомака. Преглед је урађен у Општој болници у Ћуприји. Како смо сазнали, током колоноскопије пробушено му је дебело и танко црево – испричала нам је раније Николина Антић.

„Доктор Горан Гајић, после свега што се десило у Ћуприји, и грешке коју је он изазвао нестручним прегледом, изашао је пред нас и рекао ‘Знате, имали смо мали проблем‘. Па, какав мали проблем, уништили сте човека! Та болница у Ћуприји је постала кланица. Ја сам у шоку. Једино ме теши што знам да је мој Марко сада у Београду и држи ме нада да ће да се извуче“, рекла је Николина тада и најавила да ће се борити да угрожавање живота (а сада и смрт) њеног мужа не прође некажњено.