Русима и Украјинцима недостаје и муниције и људи за напредовање (ВИДЕО)

Уредник странице Срби за Русе Младен Обрадовић каже да и руској и украјинској страни недостаје артиљеријске муниције и људства да би извеле већу офанзиву и да је фронт прилично утврђен да би се могли очекивати већи пробоји.

младен обрадовић
Младен Обрадовић

Обрадовић каже да је несташица муниције много видљивија на украјинској страни где се недељно испали пројектила за које НАТО земаљама треба месец дана да их произведу. Он објашњава да је на руској страни ситуација мало боља, али да такође има несташица што се највише показало на фронту код Бахмута.

„Русија је у рат ушла са малим бројем војника и то се надокнађује повећаном употребом артиљерије“, каже Обрадовић додајући да ни једна страна у сукобу није очекивала да ће рат оволико дуго трајати уз толику употребу артиљерије.

Поредећи стање у руској и украјинској војсци, Обрадовић објашњава да Русија жели да заштити своје становништво од рата и због тога у њему учествује мали број војника у односу на то колико ова операција захтева како руско друштво не би осећало последице, док украјинска страна немилице шаље војнике у смрт.

У интервјуу за јутјуб канал Правда Обрадовић коментарише зашто у Србији више нема скупова подршке Русији, тренутне политичке односе између Србије и Русије и друге актуелне теме.