АЛЕКСАНДАР ПАВИЋ: Америчке елите ће покренути нова жаришта и ратове да зауставе свој пад!

Аналитичар Александар Павић каже да САД покушавају да покрену нове кризе и ратове у Азији и Африци како би зауставиле процес јачања Кине и Русије, а да ни Балкан није безбедан у тренутној геополитикој ситуацији.

александар павић
Израеласки лоби одговоран за америчи напад на иранског генерала Kaсем Сулејманија у Ираку: Александар Павић

Он објашњава да су америчке елите у паници, поготово страхују да ће Кина у наредне две године преузети примат у Свету и због тога су спремне и на најесктреминије потезе како се то не би десило.

Као једно од најопаснијих жаришта Павић наводи Пакистан, где изазивајући нестабилност, САД желе да одсеку важан правац за кинески извоз. Говорећи о Казахстану, Павић објашњава да та земља повлачи антируске потезе, али да ни Русија, ни Кина не смеју да дозволе себи да Казахстан у потпуности падне под западни утицај.

Павић каже да би избори у Турској и евентуални пораз Ердогана у другом кругу могао да изазове велике проблеме за Русију. Он објашњава да ако дође до промене власти може се десити да Турска повећа извоз оружја у Украјину и почне да прави проблем руским бродовима које пролазе кроз Босфор.

Павић сматра да рат који се води није само у економском у војном сектору, већ је и рад за систем вредности где је под посебним нападом Православље.

– Неко то назива хибридним ратом, али ово је заправо тотални рат – каже Павић.

У интервјуу за Јутјуб канал Правда он говори и о политичкој кризи у Србији, стању опозиције, Косову и Метохији, српској дипломатији и другим актуелним темема.