Научници сматрају да су „ванземаљци“ из Мексика најобичнија превара (ВИДЕО)

Наводни ванземаљци слетели су у мексички Конгрес, али није то био НЛО у облику тањира који би лебдели над историјском зградом или светлозелених освајача попут оних из холивудских филмова…

ванземаљци
Новинар је рекао да су тела пронађена у Перуу 2017. године и да су стара око 1000 година / Фото: Ројтерс

Баук „малих зелених човечуљака“ стигао је у Сјудад Мексико док су парламентарци у уторак слушали сведочанства појединаца који указују на могућност постојања ванземаљаца.

Истраживачи су дошли из Мексика, Сједињених Америчких Држава, Јапана и Бразила, преноси Асошиејтед Прес.

Седница без преседана у мексичком Конгресу одржана је два месеца после сличне пред Конгресом САД-а у којој је бивши обавештајац америчког ратног ваздухопловства тврдио да је његова земља вероватно свесна „ванземаљских“ активности још од 30-их година прошлог века.

Мексички новинар Хозе Хаиме Маусан представио је две кутије с наводним мумијама пронађеним у Перуу, за које он и друге особе сматрају да припадају „нељудским бићима која нису део наше земаљске еволуције“, подсећа Индекс.

Згрчена тела са смањеним и искривљеним главама запрепастила су надлежне и брзо подигла буру на друштвеним мрежама.

„То је краљица свих доказа. Ако нам ДНА покаже да се ради о ‘нељудским’ бићима и да не постоји ништа оваквог изгледа на свету, требало би то тако и схватити“, тврдио је Маусан.

Међутим, упозорио је да их још не жели називати „ванземаљцима“.

Очигледно сасушена тела датирају из 2017. године и пронађена су дубоко под земљом у перуанској пустињи Наска.

Подручје је познато по гигантским загонетним ликовима урезаним у земљу и видљивим само из птичје перспективе.

Обелодањена ТАЈНА ДОКУМЕНТА америчке војске, ево шта су све крили ЦИА и Пентагон

Већина се тих линија у пустињи Наска приписује древним домородачким заједницама, али формације су заокупиле машту многих.

Маусан је 2017. изнео сличне тврдње у Перуу, а извештаљ државног тужилаштва показао је да су тела заправо „недавно произведене лутке, које су прекривене мешавином папира и синтетичког лепка како би се симулирала кожа“.

У извештају се додаје да су фигуре готово сигурно начињене људским деловањем и да „нису остаци давних ванземаљаца, како их се покушало представити“. Тела у то вријеме нису јавно приказана, па није јасно да ли су иста као она која су представљена мексичком конгресу.

У среду је Џулијета Фијеро, истраживачица на Институту за астрономију при Националном аутономном универзитету Мексика, била међу онима који су изразили скептицизам, рекавши да многи детаљи „немају смисла“.

Лаж о подршци универзитета

Фијеро је додала да су тврдње истраживача да је њен универзитет подржало њихово наводно откриће лажне и напоменула да ће научницима требати напреднија технологија од X-зрака, за коју се тврди да је коришћена у идентификацији, како би утврдили јесу ли наводно калцификована тела „нељудска“.

„Маусан је учинио многе ствари. Каже да је разговарао с Госпом од Гвадалупе. Рекао ми је да ванземаљци не разговарају са мном као што разговарају с њим јер не верујем у њих“, објаснила је Фијеро.

Научница је додала да се чини чудним да су Перуанци допустили представљање онога што би сигурно било „благо нације“, и то без позивања перуанског амбасадора.

Конгресмен Серђо Гутиерез Луна из владајуће странке Морена јасно је дао до знања да Конгрес није заузео став о тезама изнесенима током више од три сата заседања. Сваки члан парламента је одлучивао хоће ли веровати или не, а они који су сведочили морали су се заклети да ће говорити истину.

Гутиерез Луна истакао је важност саслушања „свих гласова и свих мишљења“ и рекао да је позитивно што постоји транспарентан дијалог о питању ванземаљаца.

Ванземаљци НЕ ПОСТОЈЕ: Велико разочарање због НАЈНОВИЈЕГ открића

У САД-у је у мају пензионисани официр Давид Груш тврдио да САД скрива дугогодишњи програм који открива и инжењерингом анализира неидентификоване летеће објекте. Пентагон је демантовао његове тврдње.

Грушево дугоочекивано сведочење пред пододбором Представничког дома било је последњи искорак америчког Конгреса у свет НВФ-ова или „неидентификованих ваздушних феномена“, што је званични израз који америчка влада користи за НЛО.

Америчке демократе и републиканци последњих су се година залагали за више истраживања због забринутости да би сведочења пилота могла бити повезана с противницима САД.

Индекс.хр