Пети дан Протеста против диктатуре

Упркос лошем времену и прогнозираним пљусковима, у свим већим градовима Србије је одржан, пети по реду, „Протест против диктатуре“. Окупљени су најавили сутрашњи заједнички протест са синдикатима војске и полиције, који ће почети тачно у подне. Њима ће се придружити и демонстранти из других градова, који ће организовано, аутобусима, доћи у Београд.

протест против диктатуре
Фото: Вајс

Међу транспарентима су доминирали натписи „Радници на црно, уз вас смо“, „Ко лаже, тај и Вучић“, „Народ гладује, елита се радује“ и „Нећемо да будемо јефтина радна снага“. Демонстранти су били опремљени пиштаљкама и кишобранима, а колона је у 19 часова кренула ка Вуковом споменику.

Непосредно пре кретања, дошло је до расправе међу окупљенима, када су неки од њих подигли проруске транспаренте. Ситуација се брзо смирила.

Запаљене су бакље док се прилазило згради РТС-а, а потом је одржан минут ћутања за погинуле пилоте Војске Србије у данашњој несрећи код Шапца.

протест против диктатуре
Фото: Марко Поповић/Ноиз

И у Новом Саду је више од две хиљаде људи кренуло у шетњу главним градским улицама, упркос киши и јаком ветру. Колона демонстраната, којој се, у међувремену, придружило још људи, зауставила се испред зграде са огромним постером Александра Вучића, уз повике „Ав, ав, ав!“

Нишлије су се окупиле на главном градском тргу, по јакој киши. Демонстранте су предводили студенти са транспарентом „Ово је земља за нас“, а узвикивало се „Није наш председник!“, „Онесвести се!“, „Нећу у Немачку!“. Шетња је обишла зграду Нишке телевизије, захтевајући да се извештава о протестима.

Снимак протеста у Новом Саду:

Почео Протест против диктатуре 2017. у Новом Саду и Београду

Завршен други дан “Протеста против диктатуре 2017.”

Трећи дан “Протеста против диктатуре”

“Протест против диктатуре”, дан четврти

Протест против диктатуре – шести дан на улици