ТРИБИНА: САМОУСАВРШАВАЊЕ И ДУХОВНИ РАЗВОЈ – Перспективе богословља и психотерапије

Библијски културни центар и Дом омладине Београда вас позивају на трибину „Самоусавршавање и духовни развој – перспективе богословља и психотерапије“

самоусавршавање и духовни развој

Потребу за духовним развојем и осмишљавањем живота многи налазе у оквирима психолошког рада на себи, док други нагињу различитим религијским идејама. Да ли су ова два приступа међусобно искључива или се пак допуњују? Какве су сличности између психотерапије и религијског пута ка духовном узрастању? На који начин савремени свет, почев од најранијег доба, формира психу човека? Каква је улога религије у том формирању? На ова и многа друга питања покушаћемо да дамо одговоре кроз разговор са уваженим гостом, теологом и дечијим психијатром о. Василијем Теpмосом.

У оквиру циклуса трибина Библијског културног центра под називом „Религија у историји и савременом друштву“,  предавање о. Василија Термоса биће одржано  13. мај 2018. године, у 19 часова у Клубу Дома омладине Београда (Македонска 22).

Превод с грчког језика омогућиће нам гђа Јелена Касапис. Модератор трибине биће Андријана Младеновић.

О. Василије Термос је свештеник Јеладске православне цркве. Рођен је 1957. године у Лефкади, Грчка. Студирао је медицину и православну теологију на Универзитету у Атини. Докторирао је на истом универзитету. Паралелно са својом свештеничком службом, од 1990. године радио је у Атини и као психијатар и психотерапеут за децу и адолесценте. Предаје Пастирску теологију и психологију на Богословском факултету Атинског Универзитета. Од 1996 – 1997. био је гостујући научник на Универзитеу Харвард, Бостонском универзитету, Бостонском колеџу и Андовер Њутну. Аутор је многих књига и чланака. Његово познавање обе области, теологије и психологије, прожето је снажном цртом психоаналитичке мисли. О. Василије Термос радо истиче своје личне везе са Србијом и српским народом, које су почеле пре много година, када је био студент медицине. Имао је прилику и благослов да се сусретне са блаженопочившим о. Јустином Поповићем, годину дана пре његовог упокојења. Том приликом му је о. Јустин даривао малу књижицу о Божанској Литургији у којој је написао једну кратку посвету, као дар који о. Василије Термос чува до дана данашњег.

самоусавршавање и духовни развој
О. Василије Термос

13. мај 2018. године, у 19 часова
Клуб Дома омладине Београда (Македонска 22)

Циклус трибина: Религија у историји и савременом друштву
Предавач: Василије Термос, теолог и дечији психијатар
Преводилац: Јелена Фемић Касапис
Модератор: Андријана Младеновић
Организатор: Библијски културни центар у сарадњи са Домом омладине Београд

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!!!