ТРИБИНА: САМОУСАВРШАВАЊЕ И ДУХОВНИ РАЗВОЈ – Перспективе богословља и психотерапије

0

Библијски културни центар и Дом омладине Београда вас позивају на трибину „Самоусавршавање и духовни развој – перспективе богословља и психотерапије“

самоусавршавање и духовни развој

Потребу за духовним развојем и осмишљавањем живота многи налазе у оквирима психолошког рада на себи, док други нагињу различитим религијским идејама. Да ли су ова два приступа међусобно искључива или се пак допуњују? Какве су сличности између психотерапије и религијског пута ка духовном узрастању? На који начин савремени свет, почев од најранијег доба, формира психу човека? Каква је улога религије у том формирању? На ова и многа друга питања покушаћемо да дамо одговоре кроз разговор са уваженим гостом, теологом и дечијим психијатром о. Василијем Теpмосом.

У оквиру циклуса трибина Библијског културног центра под називом „Религија у историји и савременом друштву“,  предавање о. Василија Термоса биће одржано  13. мај 2018. године, у 19 часова у Клубу Дома омладине Београда (Македонска 22).

Превод с грчког језика омогућиће нам гђа Јелена Касапис. Модератор трибине биће Андријана Младеновић.

О. Василије Термос је свештеник Јеладске православне цркве. Рођен је 1957. године у Лефкади, Грчка. Студирао је медицину и православну теологију на Универзитету у Атини. Докторирао је на истом универзитету. Паралелно са својом свештеничком службом, од 1990. године радио је у Атини и као психијатар и психотерапеут за децу и адолесценте. Предаје Пастирску теологију и психологију на Богословском факултету Атинског Универзитета. Од 1996 – 1997. био је гостујући научник на Универзитеу Харвард, Бостонском универзитету, Бостонском колеџу и Андовер Њутну. Аутор је многих књига и чланака. Његово познавање обе области, теологије и психологије, прожето је снажном цртом психоаналитичке мисли. О. Василије Термос радо истиче своје личне везе са Србијом и српским народом, које су почеле пре много година, када је био студент медицине. Имао је прилику и благослов да се сусретне са блаженопочившим о. Јустином Поповићем, годину дана пре његовог упокојења. Том приликом му је о. Јустин даривао малу књижицу о Божанској Литургији у којој је написао једну кратку посвету, као дар који о. Василије Термос чува до дана данашњег.

самоусавршавање и духовни развој
О. Василије Термос

13. мај 2018. године, у 19 часова
Клуб Дома омладине Београда (Македонска 22)

Циклус трибина: Религија у историји и савременом друштву
Предавач: Василије Термос, теолог и дечији психијатар
Преводилац: Јелена Фемић Касапис
Модератор: Андријана Младеновић
Организатор: Библијски културни центар у сарадњи са Домом омладине Београд

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!!!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.