Др Зоран Милошевић: Црквени раскол провоцира НУКЛЕАРНИ И СВЕТСКИ РАТ!

Гост новог „Политикон-а“ аутора и водитеља Данила Тврдишића био је проф. др Зоран Милошевић познати социолог религије.

зоран милошевић
Проф. др Зоран Милошевић

У емисији су отворене актуелне теме православног раскола као и последице ових дешавања на Србију и цео свет.

На питање водитеља зашто православље толико смета Милошевић одговара:

“Сви водећи амерички геополитичари су изјавили да се православље не уклапа у нови светски поредак. Образложење зашто је то тако је једноставно: православље код својих верника развија слободарски дух. То је дух који не трпи терор, који не трпи зло изнад себе. Слободољубље које се развија у (православном) вернику се манифестује отпором према тоталитарној, насилничкој држави или појединцима који су сами по себи опхрвани злом које носе у себи. И онда (православни верници) развијају ослободилачку борбу. У нашој историји ми смо се борили безброј пута против зла, као и Руси. Зато сметамо“.

зоран милошевић
Аутор и водитељ Данило Тврдишић

Као један од ретких интелектуалаца који отворено говори о пројекту Светске Владе професор Милошевић указује да је на блиском истоку појачана месијанска атмосфера, до те мере да је чак и Гугул на својим мапама већ уцртао трећи Соломонов храм, да Јевреји увелико чекају свога Месију. Милошевић истиче да то није месија за православне хришћане, него управо супротно, да је то заправо Библијски антихрист.

Милошевић наставља :

“На религијском плану поведена је политика уједињења религија, то је екуменизам. То је наставак уније код римокатолика, али је изворно екуменизам дело окултних друштава и протестаната. Тек после Другог ватиканског сабора тј. концила, екуменизам је постао део званичне политике Римокалочке цркве. Код њих екуменизам има значење потчињавања православних и других Ватикану.“

Осврћући се на геополитичке последице православног раскола Милошевић наставља: “У међувремену се врши удар на Русију преко давања аутокефалности тзв. Украјинској Православној Цркви. Тај потез није довољно осветљен са аспекта геополитике и из аспекта његових последица. Овај потез је не само освета Русији због Новорусије и Крима, због Сирије, него је ударац у срце. Ово може да изазове много веће последице, осим раскола. Ово је потез који провоцира нуклеарни и светски рат. Видите, ако у Украјини крену да заузимају храмове РПЦ, као што је чувена Лавра у Кијеву и друге, Русија не може да остане равнодушна.“

зоран милошевић
Проф. др Зоран Милошевић

Указујући на проблем румунизације Срба проф. Милошевић каже:

“Оно што је нашој јавности мало познато јесте да се данашња Трансилванија некад звала Ердељ, а да је главни град Транислваније данас Алба Јулиа, да се звао Београд и да је у њему столовао српски Митрополит под јурисдикцијом Српске Цркве“.

Целу емисију можете видети на следећем линку: