Удружени злочиначки подухват : ВЕЛИКА ПЉАЧКА У ЕПС-у у организацији Власти!

Гост најновијег Политикона аутора и водитеља Данила Тврдишића био је познати економиста Драган Радовић.

драган радовић
Драган Радовић

У емисији је Радовић изнео податке о застрашујућој размери пљачке грађана Србије која се одвија на више нивоа.

Указујући на пљачку деценије преко ЕПС-а Радовић каже: „Пљачка струје износи 26 посто годишње, односно милијарду евра по просечној цени у ЕУ! Где нестаје та струја? Државни врх се својски труди да не прича о томе. Зашто? Како? Јасно је као дан. По командној одговорности они су на врху тог криминала! Запамтите, нема озбиљног привредног криминала у Србији ако вас не покрива неко из државне службе“.

драган радовић
Данило Тврдишић

Осврћући се на процес испумпавања новца из Србије као својеврсне пачљке века, Радовић наставља: “Највећи узрок пропасти српске привреде је то криминално изношење новца из Србије. На бази података који су јавно доступни које је наша Народна банка уредно доставила и које је објавио Global financial из Србије је изнесена 51 милијарда евра од петог октобра закључно са 2015. годином! То је пет милијарди евра на годишњем нивоу! То је високо организовани државни криминал. НБС зна ко ради, зна и полиција, то зна и пореска управа, то зна и председник Владе и председник државе, сви то знају и нико то не спречава. А знате ли колико корисних ствари у Србији може да се уради са тим парама? “

драган радовић
Драган Радовић

Говорећи о преузимању Коперникуса од стране Телекома Радовић каже: „Књиговодствена вредност Коперникуса је око 9 милиона евра, а продат је за 200 милиона. Дакле, 21.7 пута је преплаћен у односу на књиговодствену вредност, а у односу на тржишну још и више! Да би се ова инвестиција исплатила купцима, тј. Телекому (са тренутном добити) потребно је 150 година. Коме то одговара? Само онима који су осмислили овај организовани криминални подухват и никоме више“.

У емисији се говорило и о приватизацији ПКБ-а од стране Ал Дахре и угрожавању прехрамбене безбедности грађана због ове приватизације, о поклањању осталих стратешких ресурса странцима чије ће велико финале бити, како Радовић закључује, скора продаја ЕПС-а.

Овде можете погледати целу емисију: